Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Caldwell si ještě letos zazávodí ve F2

Caldwell si ještě letos zazávodí ve F2

V posledních dvou podnicích nastoupí za Campos

Příchod Clémenta Novalaka ke stáji MP Motorsport na místo Lirima Zendeliho nebude jedinou změnou jezdecké sestavy, které budeme při posledních dvou podnicích letošní sezony F2 v Saudské Arábii a Abú Zabí svědky. Složení závodníků mění také tým Campos. Ralpha Boschunga totiž doplní při závěrečných dvou víkendech sezony Oliver Caldwell.

Caldwell závodil v posledních dvou sezonách ve FIA F3. Loni obsadil v barvách Tridentu celkovou 16. příčku. Letos závodil za Premu. Skončil na osmém místě a jednou i zvítězil. Z hlediska celkového pořadí zažil svou nejúspěšnější sezonu s monoposty v roce 2018, kdy skončil s Premou celkově třetí v italské F4. Na kontě už má i příležitostné starty ve vytrvalostních závodech. Letos jsme ho viděli mimo jiné i při osmihodinovém závodě FIA WEC v Bahrajnu, kde nastoupil v kategorii LMP2 za slovenskou stáj ARC Bratislava.

"Jsem nadšený, že se pro poslední dva podniky připojím ke Camposu. Během této sezony u nich můžeme vidět dobrý pokrok, takže se těším na to, až s nimi budu spolupracovat. Chci týmu poděkovat za příležitost. Nemůžu se dočkat, až uvidím, co to auto dokáže a získám zkušenosti pro můj cíl na příští rok, kterým je účast v celé sezoně formule 2," říká Caldwell.

 V letošním ročníku FIA F3 obsadil Oliver Caldwell osmé místo. Foto: Prema



Britský závodník by se sice přiští rok rád přesunul do F2 natrvalo, jeho angažmá u Camposu se ale zatím vztahuje pouze na poslední dva podniky. O jeho další budoucnosti zatím jasno není. Tím, kdo už ale má jistotu, že i příští rok bude ve F2 za Campos závodit, je Ralph Boschung. Švýcarovo setrvání v týmu bylo oznámeno tento týden. Kromě Boschunga byl pro příští sezonu F2 potvrzen i Clément Novalak, který bude hájit barvy stáje MP Motorsport.

Caldwell bude už pátým jezdcem, který v letošní sezoně F2 oblékne barvy Camposu. Před ním se v pozici týmového kolegy Ralpha Boschunga prostřídali Gianluca Petecof (Bahrajn a Monako), Matteo Nannini (Ázerbájdžán a Velká Británie) a David Beckmann (Itálie a Rusko). Současně se stane pátým pilotem, který letos nastoupí jak ve F2, tak ve FIA F3. Starty v obou těchto sériích už letos mají za sebou Matteo Nannini, Enzo Fittipaldi a Jake Hughes. V saudskoarabské Džiddě se kromě Caldwella přidá na tento seznam i Clément Novalak.

Zdroj: Motorsport, Formula Scout, FORMULE.cz, úvodní foto: Campos Racing