Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Další junior Red Bullu u Camposu

Další junior Red Bullu u Camposu

Ke španělské stáji se vrací Göthe

Na Olivera Götheho čeká v nadcházející sezoně FIA F3 návrat. Junior Red Bullu se totiž po jedné sezoně u Tridentu vrací ke Camposu. Se španělskou stájí odjel v tomto šampionátu dva podniky již v roce 2022, kdy si v seriálu odbyl premiéru. Startoval za ní i letos při posezonních testech v Jerezu a Barceloně a poté také při nemistrovské Velké ceně Macaa.

„Jsem nadšený, že se vracím ke Camposu na celou sezonu. V roce 2022 mi pomohli v tom, aby byl můj přesun do FIA F3 co nejsnadnější. Letos jsme společně absolvovali úspěšný posezonní testovací program a také Velkou cenu Macaa. Do budoucna to tím pádem vidím pozitivně. Mým cílem je bojovat už od začátku o vítězství a pódia a být konzistentní. Právě na tom totiž v této sérii záleží nejvíce,“ těší se devatenáctiletý Němec.

S Camposem loni Göthe startoval při podnicích na Hungaroringu a Spa-Francorchamps. V nich nahradil Huntera Yeanyho, který si zlomil zápěstí. Ze čtveřice startů dosáhl Göthe na dvě bodovaná umístění, přičemž nejlépe skončil čtvrtý při belgickém hlavním závodě. Letos už odjel s Tridentem celou sezonu. Při hlavním závodě na Silverstone vybojoval své první vítězství a celkově obsadil osmé místo. S Tridentem se rozloučil minulý týden, kdy dostal šanci svézt se při posezonních testech F2 v Abú Zabí.

Největší kariérní úspěch Götheho ovšem pochází z roku 2022. Tehdy se stal šampionem Euroformule Open. Během této sezony se mu ale zadařilo také při závodě 24 hodin Dubaj. Tam za volantem vozu Mercedes-AMG ovládl třídu GT4. Posádku s ním tehdy tvořil mimo jiné i jeho otec Roald.

„Je skvělé, že se k nám Ollie v roce 2024 připojí,“ má radost šéf španělské stáje Adrián Campos mladší. „Je to velice talentovaný jezdec a ve FIA F3 už ukázal velký potenciál. Spolu s námi si v této sérii odbyl premiéru. Nyní je ale ještě silnější a zkušenější, což nám ukázal v Macau. Tam předvedl neuvěřitelnou stíhací jízdu (z 21. pozice se propracoval na devátou – pozn. red.), přitom šlo o náročný městský okruh. Doufejme, že nás společně čeká vzrušující a úspěšná sezona,“ dodává Campos.

Oliver Göthe se vrací k týmu Campos. Foto: Campos



Göthe je už třetím juniorem Red Bullu, kterého Campos pro příští rok angažoval. Ve F2 pojedou za španělskou stáj Isack Hadjar a Pepe Martí.

Z třiceti sedaček je jich ve FIA F3 momentálně obsazeno pět. U Premy pojedou Dino Beganovic, Gabriele Mini a nováček Arvid Lindbald. U Tridentu zůstává Leonardo Fornaroli.

Zdroj: Formula Scout, FIA F3, FORMULE.cz, úvodní foto: Campos