Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Novalak dostane od MP Motorsportu šanci ve F2

Novalak dostane od MP Motorsportu šanci ve F2

Francouz se zúčastní už posledních dvou letošních podniků

V letošní sezoně FIA F3 obsadil Clément Novalak celkovou třetí příčku. Francouz, který hájil barvy stáje Trident, vybojoval cestou za bronzovým výsledkem čtyři umístění na stupních vítězů, ani jednou ale nezvítězil. Svými výkony ovšem udělal dojem na MP Motorsport. Nizozemský tým se ho totiž rozhodl angažovat pro F2, a to nejen na celou příští sezonu, ale již na poslední dva letošní podniky v saudskoarabské Džiddě a v Abú Zabí. Novalak v nich nahradí Lirima Zendeliho, který už na účinkování ve zbytku sezony nemá dostatek finančních prostředků.

"Z toho, že si už v Džiddě a na okruhu Yas Marina poprvé zazávodím s F2, jsem nadšený. Před mou první kompletní sezonou v tomto šampionátu mi to jenom pomůže. Jsem MP Motorsportu opravdu vděčný, že mi tuto příležitost dal. Chci ji maximálně využít. V posledních dvou letech patří MP Motorsport ve F2 mezi týmy, které vyhrávají závody, takže doufám, že mi spolupráce s nimi umožní návrat na vítěznou vlnu. Nemůžu se dočkat, až začneme," říká šampion britské F3 z roku 2019.

Šéf MP Motorsportu Sander Dorsman dodává k angažování Novalaka toto: "Jsme velice šťastní, že můžeme Clémenta přivítat v naší sestavě pro příští sezonu F2. Zejména jsme ale nadšení z toho, že mu můžeme nabídnout první svezení již ve zbývajících šesti letošních závodech. Ve F3 měl silnou sezonu. Obzvlášť působivá byla jeho forma v závěru, kdy se posunul ze šestého místa na třetí. Z toho chceme těžit. Jsem si jistý, že příští rok bude patřit mezi výjimečné nováčky."

V letošní sezoně FIA F3 obsadil Clément Novalak třetí příčku. Foto: Trident

 

Vystoupení v Saudské Arábii sice bude pro Novalaka závodní premiérou s formulí 2, v monopostu této kategorie už se ale svezl. Loni při posezonních testech v Bahrajnu nastoupil za Trident a UNI-Virtuosi.

Novalak se stane už čtvrtým jezdcem, který se během letošní sezony představí jak ve F2, tak i ve FIA F3. V obou šampionátech si už letos zazávodili Matteo Nannini, Jake Hughes a Enzo Fittipaldi. Současně je Novalak druhým z letošních účastníků FIA F3, u kterého bylo pro příští sezonu potvrzeno angažmá ve F2. Do "druhé ligy" se přesouvá také letošní šampion FIA F3 a současně junior Red Bullu Dennis Hauger. Zatím ale není jasné, za jaký tým pojede.

Zdroj: Motorsport, FORMULE.cz, úvodní foto: Trident