Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Novalaka čeká druhá sezona ve FIA F3

Novalaka čeká druhá sezona ve FIA F3

Bude závodit za Trident

Clémenta Novalaka budeme také letos vídat ve FIA F3. Bude hájit barvy stáje Trident. Novalak se s tímto týmem představil ve všech čtyřech dnech loňských posezonních testů. Po Davidu Schumacherovi je druhým pilotem, kterého Trident pro letošní sezonu angažoval.

„S velkou radostí oznamuji, že budu letos závodit za Trident. Jsem nesmírně poctěn tím, že pojedu za tak prestižní tým. Doufám, že této příležitosti využiji k dosažení svých cílů. Loňské posezonní testy s nimi byly úžasné. Cítil jsem, že si rozumíme. Proto se vážně těším na to, až budu za Trident letos závodit,“ uvedl Novalak.

Šéf stáje Giacomo Ricci říká k příchodu Novalaka toto: „Clément je hodně rychlý a konkurenceschopný. Má spoustu kvalit. Je naprosto oddaný práci. Opravdu se mi líbí jeho přístup a způsob, jakým pracuje. Máme velkou radost, že bude v letošní sezoně FIA F3 součástí naší sestavy. Během posezonních testů na mě zapůsobil a se všemi členy týmu se skvěle sladil. Jsem si jistý, že letos s námi bude velice konkurenceschopný. V roce 2020 ukázal celý svůj potenciál, ačkoli byl jednou nahoře a jednou dole. Pokud udělá další krok dopředu, očekávám, že bude letos mezi hlavními favority.“

Clément Novalak se s Tridentem svezl už při loňských posezonních testech. Foto: Trident

 

Svou premiérovou sezonu ve FIA F3 absolvoval Novalak, který se v roce 2019 stal šampionem britské F3, loni. Závodil za tým Carlin a v celkovém pořadí obsadil 12. místo. Na konto si připsal mimo jiné i dvě pódiová umístění. Zatímco druhou jízdu úvodního podniku na Red Bull Ringu dokončil jako třetí, druhý závod čtvrtého podniku v Silverstone pro něj skončil druhou příčkou.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Carlin