Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Carlin vsadí na tři nové tváře

Carlin vsadí na tři nové tváře

Angažoval Novalaka, Ahmeda a Dase

Ve startovní listině pro nadcházející ročník seriálu FIA F3 je opět o tři otazníky méně. Dalším týmem, který potvrdil sestavu pro sezonu 2020, je Carlin. U britské stáje absolvují svou debutovou sezonu v šampionátu Clément Novalak, Enaam Ahmed a Cameron Das.

Ačkoli pro všechny tři půjde o premiérový ročník v této sérii, ani jeden z nich neoblékne kombinézu Carlinu poprvé. Novalak a Ahmed si s ní v minulosti dokonce dojeli pro titul šampiona britské F3. Zatímco Francouz slavil v roce 2019, druhý jmenovaný kraloval o dvě sezony dříve. Jedním z jeho stájových parťáků byl tehdy právě Das, který skončil na páté příčce. O rok později se Američan umístil s týmem na stejné pozici také v Euroformuli Open. Zde účinkoval i loni, tentokrát již ale u Fortec Motorsportu.

Clément Novalak loni slavil titul britského šampiona F3

"Jsem nesmírně šťastný, že jsme pro sezonu 2020 získali tři jezdce, které opravdu dobře známe. Víme, čeho je každý z nich schopen, jak pracují, jaké mají rádi nastavení vozu. Všechny tyto prvky nám před začátkem sezony pomohou. Ke konci roku 2019 a v Makau jsme zaznamenali velké kroky vpřed a těším se, že na tom v roce 2020 budeme ve spolupráci s Clemem, Enaamem a Camem dále pokračovat," uvedl šéf Trevor Carlin.

Po zveřejnění jezdeckého složení Carlinu zbývají pro letošní sezonu ve startovním poli již jen tři volné sedačky. Dvě neobsazená místa najdeme u MP Motorsportu, který zatím potvrdil pouze Benta Viscaala. Jednoho jezdce pak ještě zbývá oznámit Camposu, kde zatím není jasné, kdo se stane týmovým kolegou Alexe Peroniho a Alessia Deleddy.