Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hauger pojede příští rok F2

Hauger pojede příští rok F2

Potvrdil to Marko

I historicky třetí sezona FIA F3 přinesla titul závodníkovi stáje Prema. Po titulu Roberta Švarcmana v roce 2019 a celkovém vítězství Oscara Piastriho v sezoně 2020 tentokrát slavil Dennis Hauger. Nor letos nasbíral celkem čtyři triumfy a titul si zajistil již při pátečním úvodním závodě posledního podniku v ruském Soči, kde obsadil čtvrtou pozici.

Jak Švarcmana, tak i Piastriho potkalo po zisku titulu ve FIA F3 povýšení v podobě přestupu do formule 2. A již nyní je jasné, že Haugera čeká to samé. Již během víkendu v Soči to potvrdil poradce Red Bullu Helmut Marko. Právě do juniorského programu rakouské stáje Hauger patří.

„Letošní sezona F3 byla v jeho podání skvělá. Na začátku sice udělal chybu, ale jinak podával mimořádné výkony. Ukázal, že je schopný, má rychlost a kráčí opravdu správným směrem. Příští rok za nás pojede ve formuli 2 a pak už před ním bude jenom jeden krok,“ potvrdil Marko.

Rakušan současně upozorňuje, že Hauger nesmí usnout na vavřínech: „Bude potřeba, aby se i nadále hodně zlepšoval, tak jako tomu bylo letos. Ještě tam (ve F1 – pozn. red.) není,“ dodává.

Detaily Haugerova působení pochopitelně ještě známy nejsou. Samozřejmě se ale nabízí varianta, že by i ve F2 hájil barvy Premy, kde letos působí jeho předchůdci na trůnu FIA F3 Oscar Piastri a Robert Švarcman. Piastri navíc momentálně vede šampionát o 36 bodů před druhým Guanju Žouem a pokud by titul skutečně získal, nemohl by příští rok ve F2 pokračovat. U Premy by se tak uvolnilo minimálně jedno místo.

Bude Dennis Hauger i ve formuli 2 hájit barvy Premy? Foto: Prema



V úvahu by ale mohly pro Haugera přicházet také stáje Carlin nebo Hitech. Za ně totiž letos závodí junioři Red Bullu. U Hitechu je z chráněnců rakouského výrobce energetických nápojů složena celá jezdecká sestava, kterou tvoří Jüri Vips a Liam Lawson. U Carlinu pak můžeme vídat Jehana Daruvalu.

Zdroj: F1 Feeder Series, FORMULE.cz, úvodní foto: Prema