Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Schumacher nahradí v Itálii Simmonse

Schumacher nahradí v Itálii Simmonse

Britovi údajně došly peníze

Charouz Racing System nenastoupí v Imole s obměněnou sestavou pouze ve F2, ale i ve FIA F3. Zde totiž stáj nasadí místo Ayrtona Simmonse Davida Schumachera. Syn bývalého pilota F1 Ralfa Schumachera nepojede za tým poprvé. V jeho barvách se ukázal už při Velké ceně Makaa 2019 a poté také v šesti podnicích FIA F3 v roce 2020. Důvod Simmonsovy absence sice Charouz Racing System oficiálně neoznámil, podle zjištění serveru Formula Scout je ale na vině nedostatek finančních prostředků. Schumacher za Simmonse zaskakoval již minulý týden při testech v Barceloně.

"Ze všeho nejdříve bych rád poděkoval Charouz Racing Systemu za tuto příležitost. Je skvělý pocit být zpátky v autě. Dva dny testů v Barceloně mi daly možnost se s týmem znovu seznámit. Imolu miluji a závodit zde je fantastické. Jsem vážně nabuzený," říká Schumacher ke svému návratu do FIA F3.

Kromě Charouz Racing Systemu Schumacher v minulosti ve FIA F3 působil i u stájí Campos, Carlin a Trident. S Camposem absolvoval v roce 2019 své premiérové vystoupení v šampionátu v ruském Soči. S Carlinem zase v sezoně 2020 odjel závěrečné tři podniky. Ani s jedním z těchto týmů ale body nezískal, stejně jako u Charouze. Jeho loňské působení u Tridentu bylo daleko úspěšnější. S 55 body totiž obsadil celkovou 11. příčku a druhý závod na Red Bull Ringu dokonce vyhrál.

David Schumacher se vrací do FIA F3. Foto: Charouz Racing System



Kdo bude u Charouz Racing Systemu týmovým kolegou Francesca Pizziho a Lászla Tótha v dalších podnicích, to zatím není jasné. Pokud má ale Simmons skutečně problémy s financemi, visí nad jeho dalším účinkováním v barvách stáje velký otazník. Současně je jasné, že David Schumacher nebude moct startovat ve všech závodech. Jeho hlavním programem totiž letos bude působení v DTM u stáje Winward a kalendář německé série bude s FIA F3 termínově kolidovat hned čtyřikrát. Schumacher by se tak nemohl zúčastnit podniků v Barceloně, Silverstone, Spa-Francorchamps a Monze.

Pro druhý letošní podnik FIA F3 v Imole dojde ve startovní listině k více změnám. U Tridentu nahradí Oliver Rasmussen Jonnyho Edgara, který musel kvůli Crohnově chorobě přerušit kariéru. U Jenzeru zase doplní Ida Cohena a Williama Alatala Federico Malvestiti, který za švýcarskou stáj absolvuje celý zbytek sezony. V Bahrajnu do třetího vozu usedl Niko Kari. ART Grand Prix zase pojede pouze se dvěma monoposty. Juan Manuel Correa totiž bude kvůli únavové zlomenině levého nártu chybět.

Zdroj: Formula Scout, Motorsport, úvodní foto: Charouz Racing System