Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Beckmann zpátky u Charouze

Beckmann zpátky u Charouze

V Imole zaskočí za Bölükbaşiho

Zraněného Cema Bölükbaşiho nahradí u stáje Charouz Racing System při třetím podniku letošní sezony F2 v Imole David Beckmann. Německý závodník zaskočil za Turka již během závěrečného dne sezonních testů v Barceloně. Za českou stáj navíc již také závodil. Loni v jejích barvách odjel čtyři podniky F2 a připsal si v nich mimo jiné i dvě pódiová umístění. Poté se musel s týmem rozejít kvůli nedostatku finančních prostředků.

"Mám velkou radost, že v Imole znovu usednu do kokpitu, zvlášť když to bude opět s týmem Charouz. Auto jsem si vyzkoušel v Barceloně a hned jsem měl velice dobrý pocit. Nějaká práce sice přede mnou rozhodně ještě je, už jsem ale udělal velký pokrok a vypadá to dobře. Myslím, že to pro nás je dobrá příležitost. Tato trať je totiž relativně nová pro všechny a šance na zisk bodů může být vysoká, pokud budeme s kartami, které máme, hrát správně. Co se mě týče, budu odvádět co nejlepší práci do doby, než Cem bude připraven k návratu," říká Beckmann.

Beckmanna jsme v loňské sezoně F2 neviděli pouze u Charouz Racing Systemu. Po konci u české stáje totiž odjel ještě také dva podniky za španělský Campos. V celkovém pořadí obsadil 15. příčku se ziskem 32 bodů.

Za Cema Bölükbaşiho zaskočil David Beckmann už při testech v Barceloně. Foto: Charouz Racing System


Zisk bodů, o kterém Beckmann mluvil jako o reálné možnosti, by v Imole Charouz Racing System potřeboval. Po dvou podnicích totiž zůstává jedinou stájí, která má stále na kontě nulu. Kromě Cema Bölükbaşiho totiž zatím nedokázal bodovat ani Enzo Fittipaldi.

V Imole se F2 představí o víkendu vůbec poprvé ve své novodobé historii. Naposledy se zde "druhá liga" formulového závodění představila v roce 2006, kdy ještě nesla název GP2. Z vítězství se zde tehdy radovali Gianmaria Bruni a Ernesto Viso. Ve startovním poli se ale objevil například i Lewis Hamilton, který se v sezoně 2006 nakonec stal šampionem tohoto seriálu.

Zdroj: Formula Scout, FORMULE.cz, úvodní foto: Charouz Racing System