Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bölükbaşi bude v Imole chybět

Bölükbaşi bude v Imole chybět

Má zlomené žebro

Trápení Cema Bölükbaşiho v letošní sezoně F2 pokračuje. Po absenci v saúdskoarabské Džiddě, kde ho na start závodů nepustil otřes mozku po nehodě ve volném tréninku, bude chybět i v Imole. Po nehodě z úvodního dne testů v Barceloně má totiž zlomené žebro.

"Minulý týden mě bolelo v zádech. Při lékařském vyšetření jsme zjistili, že mám zlomené žebro. Budu pokračovat v léčbě a v Imole nebudu moct závodit," sdělil Bölükbaşi svým fanouškům neradostnou zprávu přes sociální sítě.

Kdo Bölükbaşiho v Imole u stáje Charouz Racing System nahradí, zatím není jasné. Jako jeden z kandidátů ale přichází v úvahu David Beckmann. Němec totiž za Bölükbaşiho zaskočil při závěrečném dni testů v Barceloně a loni už navíc za tým závodil ve čtyřech podnicích. Na konto si připsal mimo jiné i dvě pódiová umístění. Poté ale ze stáje musel odejít kvůli nedostatku finančních prostředků.

Cem Bölükbaşi v Imole nepojede. Foto: Charouz Racing System


Charouz Racing System bude v Imole potřebovat dobrý výsledek jako sůl. Po úvodních dvou podnicích sezony totiž zůstává jediným týmem, kterému se ještě letos nepodařilo bodovat. Kromě Bölükbaşiho totiž zatím neskóroval ani Enzo Fittipaldi.

Zdroj: Formula Scout, FORMULE.cz, úvodní foto: Charouz Racing System