Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Džiddě pojede o jednu F2 méně

V Džiddě pojede o jednu F2 méně

Bölükbaşi má po nehodě v tréninku otřes mozku

I během druhého podniku letošní sezony v saudskoarabské Džiddě je formule 1 doprovázena formulí 2. Na tu zde znovu čekají dva závody - sobotní sprint a nedělní hlavní klání. Během nich se ovšem v akci neukáže celé startovní pole. Místo tradičních 22 monopostů jich bude na roštu stát pouze 21.

Chybět totiž bude Cem Bölükbaşi. Turecký nováček sice do Džiddy přicestoval a zúčastnil se i pátečního volného tréninku, jeho vystoupení v těchto jízdách ale skončilo předčasně. Pilot stáje Charouz Racing System totiž havaroval. A jak se později ukázalo, nehoda pro Bölükbaşiho neznamenala pouze konec ve volném tréninku, ale i v celém víkendu. Nejprve totiž musel kvůli preventivním prohlídkám vynechat i kvalifikaci a v sobotu ráno pak přišla informace, že ho lékaři nepustí ani start dvojice víkendových závodů.

"Po lékařském vyšetření bylo zjištěno, že jezdec se startovním číslem 23 (Bölükbaşi - pozn. red.) utrpěl otřes mozku a kvůli dalším preventivním kontrolám zůstal přes noc v nemocnici. Bylo rozhodnuto, že není způsobilý závodit a proto byl svým týmem z podniku stažen," stojí v tiskové zprávě F2.

Cem Bölükbaşi si v Džiddě nezazávodí. Foto: Charouz Racing System


Bölükbaşi už tak nyní ví, že po úvodních dvou podnicích sezony nebude mít na svém kontě žádné body. Ty se mu totiž nepodařilo získat ani před týdnem v Bahrajnu, kde byl v obou závodech klasifikován jako čtrnáctý. Další příležitost k zisku svých prvních bodů ve F2 bude mít o víkendu 23.-24. dubna. V tomto termínu bude šampionát závodit v italské Imole.

Zdroj: Formula 2, úvodní foto: Charouz Racing System