Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Charouz doplnil sestavu pro rakouské testy

Charouz doplnil sestavu pro rakouské testy

Kromě De Geruse nastoupí také Sargeant a Bělov

Během soboty a neděle se na Red Bull Ringu uskuteční první letošní předsezonní testy FIA F3. Do pátku nebylo jasné, s jakými jezdci v Rakousku nastoupí stáj Charouz Racing System. Ta totiž měla pro letošní sezonu potvrzeného pouze jednoho z trojice závodníků – Reshada de Geruse.

Nyní už ale víme, že francouzského pilota tento víkend na Red Bull Ringu doplní Logan Sargeant a Michail Bělov. Sargeant loni ve FIA F3 hájil barvy Premy. Mimo jiné i po dvou triumfech obsadil celkové třetí místo. Bělov není u Charouz Racing Systemu nováčkem. Loni totiž za něj ve FIA F3 odjel závěrečné tři podniky, ve kterých si připsal jeden bod. Celkově skončil dvacátý třetí. Za Charouz Racing System navíc nastoupil i při loňských posezonních testech v Barceloně.

Loni Logan Sargeant patřil ve FIA F3 k největším aspirantům na titul. Foto: Prema

 

Je třeba dodat, že Sargeant s Bělovem zatím byli angažováni pouze pro testy na Red Bull Ringu, nikoli pro celou letošní sezonu. U Sargeanta se navíc další sezona ve FIA F3 jeví nepravděpodobně. Poté, co mu nedostatečné finanční zázemí znemožnilo přestup do formule 2, se totiž nechal slyšet, že se nejspíše přesune do závodů sportovních vozů. U Bělova by to ale mohl být trochu jiný příběh. Podle serveru Formula Scout se totiž předpokládá, že bude za Charouz Racing System i závodit.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: Igor Fraga