Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Staněk dodatečně penalizován

Staněk dodatečně penalizován

Spadl na 24. místo

Nedělní závod formule 3 začal Roman Staněk ze 17. příčky, která mu na startovním roštu připadla na základě výsledků sobotního klání. V cíli si pak český jezdec pohoršil o jedno místo a pod šachovnicovou vlajkou projel jako osmnáctý.

Později se ale jeho konečný výsledek ještě měnil. Sportovní komisaři totiž zjistili, že při průjezdu přes první safety car čáru během zaváděcího kola nefiguroval na správné pozici. Pokud by byl Staněk uznán tímto vinným během závodu, následovala by penalizace deseti sekund stop and go. Jelikož ale k rozhodnutí došlo až po skončení druhého víkendového klání, byl mu trest změněn na třicetisekundovou penalizaci. Kvůli ní tak Staňkovi ve finální podobě výsledkové listiny nepatří 18., ale 24. místo.

Trest pro rodáka z Valašského Meziříčí pomohl k posunu vpřed šestici závodníků. Jednu pozici vydělali Lukas Dunner, který se posunul z 19. místa na osmnácté, dále Jack Doohan (z dvacátého na devatenácté), Aleksander Smoljar (z dvacátého prvního na dvacáté), Alessio Deledda (z dvacátého druhého na dvacáté první), Federico Malvestiti (z dvacátého třetího na dvacáté druhé) a Calan Williams (z dvacátého čtvrtého na dvacáté třetí).

Zdroj: FORMULE.cz