Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Correa věří, že může bojovat o nejvyšší příčky

Correa věří, že může bojovat o nejvyšší příčky

Stále mu ale dělá problém brzdění

Na Red Bull Ringu se o víkendu uskutečnily první letošní předsezonní testy FIA F3. V šampionátu letos bude účinkovat mimo jiné i Juan Manuel Correa, který pojede za tým ART Grand Prix. Američan se vrací k závodění po četných zraněních, která utrpěl během sezony 2019 v hlavním závodě formule 2 ve Spa-Francorchamps při hromadném incidentu, který stál život Anthoina Huberta. Zatímco v sobotu zajel Correa v Rakousku patnáctý čas, v neděli skončil osmnáctý. Na osmnácté příčce se umístil také v kombinovaných výsledcích obou dní. Na nejrychlejšího Caia Colleta ztratil 597 tisícin sekundy.

„Na jednu stranu jsem velice spokojen. Bylo to poprvé, co jsem s tímto vozem přišel do kontaktu. Na druhou stranu ale mám pocit, že to mohlo být ještě lepší,“ řekl Correa po skončení testů.

Držitel dvou pódiových umístění ze závodů formule 2 ovšem přiznal, že mu dělalo problém brzdění: „Na brzdách jsem ztratil spoustu času. Jsem ale rád, že vím, kde se zlepšit. Musím na to tlačit větší silou. Tu ale získám při rekonvalescenci, kterou procházím. Vím, že když si odmyslím problémy s brzdami, tak můžu bojovat o nejvyšší příčky. To je pro mou morálku velice důležité. Byl jsem si jistý, že bych byl schopen jezdit na té nejvyšší úrovni. Dokud ale sedíte v autě, tak nevidíte, jak to skutečně je. Tým je ale velice spokojen, protože ví, že můžeme být mezi nejlepšími,“ dodal Correa.

Juan Manuel Correa se letos vrací k závodění. Foto: ART Grand Prix

 

Druhé a zároveň poslední letošní předsezonní testy FIA F3 se budou konat od 21. do 22. dubna. Poté se ještě bude testovat v Jerezu. Tam se ale startovní pole představí až v termínu 12.-13. května, tedy již po úvodním podniku sezony v Barceloně (8.-9. května). Zatímco v Jerezu se původně mělo testovat již v únoru, v Barceloně už v březnu. Kvůli zákazu vstupu pro britské občany na španělské území se ale musely oba testy odložit.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: ART Grand Prix