Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Imola bude bez Correy

Imola bude bez Correy

ART Grand Prix nasadí jen dvě auta

Součástí startovního pole FIA F3 bude v Imole jen 29 vozů. Juan Manuel Correa se totiž stále nezotavil z únavové zlomeniny levého nártu a bude v italských závodech chybět. Stáj ART Grand Prix se Američana rozhodla nikým nenahrazovat. Francouzskou ekipu tak budou reprezentovat pouze vedoucí muž šampionátu Victor Martins a Grégoire Saucy.

"Musel jsem udělat jedno těžké rozhodnutí - v Imole nebudu závodit. Moc mě mrzí, že tam nebudu. Vyhodnotil jsem to ale se svými lékaři a když přihlédnu k povaze mého zranění, tak je zde příliš velké riziko, že by se to mohlo zhoršit. Budu ART Grand Prix fandit z domova a doufám, že budu brzy zpět," uvedl Correa, který v roce 2019 musel přerušit kariéru poté, co utrpěl četná zranění při incidentu v závodě F2 ve Spa-Francorchamps, při kterém přišel o život Anthoine Hubert.

Juan Manuel Correa v Imole závodit nebude. Foto: ART Grand Prix



Correa se s bolestí potýkal už během druhého závodu úvodního podniku v Bahrajnu. Poté se sice zúčastnil i předsezonních testů v Jerezu, zde už ho ale bolest limitovala příliš a musel tak zkrátit svůj program pro druhý testovací den. Poté byla odhalena únavová zlomenina a v barcelonských testech tak za Correu musel zaskočit Matteo Nannini. Correa nestihl ani úvodní podnik seriálu European Le Mans Series v Le Castellet, kde letos bude závodit za tým Prema v posádce s Louisem Delétrazem a Ferdinandem Habsburgem. Tato absence ho mohla mrzet. Delétraz, Habsburg a Correův náhradník Lorenzo Colombo totiž vyhráli.

Matteo Nannini byl původně kandidátem na nahrazení Correy také v Imole. Ital se letos sice bude věnovat zejména působení v seriálu ARCA Menards, který je v podstatě čtvrtou ligou NASCAR, okruh v Imole má ale zhruba jen 20 minut od domova a před testy v Barceloně uvedl, že by se startu zde nebránil. Nakonec se ale před domácím publikem neukáže. Seriál ARCA Menards sice o víkendu závodí v Talladeze, tohoto podniku se ale Nannini neúčastní.

Correova absence v Imole přibrzdí jeho slibný start do sezony. V Bahrajnu totiž skončil ve sprintu devátý a v hlavním závodě čtvrtý. Tyto výsledky mu vynesly dohromady 14 bodů. To bylo o tři více než počet bodů, který získal za celý loňský ročník, který byl jeho prvním po návratu po zmíněných těžkých zraněních z roku 2019 v Belgii. V průběžném pořadí se Correa momentálně nachází na páté příčce.

Zdroj: Formula Scout, FORMULE.cz, úvodní foto: ART Grand Prix