Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Imola bude bez Correy

Imola bude bez Correy

ART Grand Prix nasadí jen dvě auta

Součástí startovního pole FIA F3 bude v Imole jen 29 vozů. Juan Manuel Correa se totiž stále nezotavil z únavové zlomeniny levého nártu a bude v italských závodech chybět. Stáj ART Grand Prix se Američana rozhodla nikým nenahrazovat. Francouzskou ekipu tak budou reprezentovat pouze vedoucí muž šampionátu Victor Martins a Grégoire Saucy.

"Musel jsem udělat jedno těžké rozhodnutí - v Imole nebudu závodit. Moc mě mrzí, že tam nebudu. Vyhodnotil jsem to ale se svými lékaři a když přihlédnu k povaze mého zranění, tak je zde příliš velké riziko, že by se to mohlo zhoršit. Budu ART Grand Prix fandit z domova a doufám, že budu brzy zpět," uvedl Correa, který v roce 2019 musel přerušit kariéru poté, co utrpěl četná zranění při incidentu v závodě F2 ve Spa-Francorchamps, při kterém přišel o život Anthoine Hubert.

Juan Manuel Correa v Imole závodit nebude. Foto: ART Grand Prix



Correa se s bolestí potýkal už během druhého závodu úvodního podniku v Bahrajnu. Poté se sice zúčastnil i předsezonních testů v Jerezu, zde už ho ale bolest limitovala příliš a musel tak zkrátit svůj program pro druhý testovací den. Poté byla odhalena únavová zlomenina a v barcelonských testech tak za Correu musel zaskočit Matteo Nannini. Correa nestihl ani úvodní podnik seriálu European Le Mans Series v Le Castellet, kde letos bude závodit za tým Prema v posádce s Louisem Delétrazem a Ferdinandem Habsburgem. Tato absence ho mohla mrzet. Delétraz, Habsburg a Correův náhradník Lorenzo Colombo totiž vyhráli.

Matteo Nannini byl původně kandidátem na nahrazení Correy také v Imole. Ital se letos sice bude věnovat zejména působení v seriálu ARCA Menards, který je v podstatě čtvrtou ligou NASCAR, okruh v Imole má ale zhruba jen 20 minut od domova a před testy v Barceloně uvedl, že by se startu zde nebránil. Nakonec se ale před domácím publikem neukáže. Seriál ARCA Menards sice o víkendu závodí v Talladeze, tohoto podniku se ale Nannini neúčastní.

Correova absence v Imole přibrzdí jeho slibný start do sezony. V Bahrajnu totiž skončil ve sprintu devátý a v hlavním závodě čtvrtý. Tyto výsledky mu vynesly dohromady 14 bodů. To bylo o tři více než počet bodů, který získal za celý loňský ročník, který byl jeho prvním po návratu po zmíněných těžkých zraněních z roku 2019 v Belgii. V průběžném pořadí se Correa momentálně nachází na páté příčce.

Zdroj: Formula Scout, FORMULE.cz, úvodní foto: ART Grand Prix