Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Correa má zlomený nárt, Nannini bude v Barceloně testovat místo něj

Correa má zlomený nárt, Nannini bude v Barceloně testovat místo něj

Možná nestihne ani Imolu

Juan Manuel Correa musí na začátku sezony FIA F3 řešit zdravotní komplikace. Američan si totiž přivodil únavovou zlomeninu levého nártu. Kvůli ní zmešká během tohoto víkendu jak testy FIA F3 v Barceloně, tak úvodní podnik seriálu European Le Mans Series ve francouzském Le Castellet, kde měl u stáje Prema doplnit Louise Delétraze s Ferdinandem Habsburgem. Při testování v Barceloně za něj u stáje ART Grand Prix zaskočí Matteo Nannini. Kromě toho není ani zaručené, že se Correa zúčastní druhého podniku sezony v Imole.

"Lékaři mi doporučili, abych pár týdnů odpočíval. Uvidíme, jak se to bude hojit a jak bude ustupovat bolest. Budeme se snažit to urychlit, abychom byli připraveni pro Imolu. Nic ale není jisté," říká Correa, který se s bolestí potýkal už od druhého závodu v Bahrajnu a druhý den testů v Jerezu kvůli ní dokonce musel ukončit předčasně.

Nannini se na návrat do monopostu FIA F3 těší: "Docela mě to překvapilo, ale také mě to těší. To, že mě ART povolalo, totiž znamená, že pro ně mám jako jezdec hodnotu. Přeji Juanu Manuelovi, ať se brzy uzdraví. Vždy je špatné, když týmový kolega není schopen závodit," uvedl Ital pro server Formula Scout.

Synovec bývalého pilota F1 Alessandra Nanniniho by se nebránil ani případnému záskoku za Correu při druhém podniku sezony, který by se konal na jeho domácí půdě v Imole.

"Ještě nevím. ART mě zatím potvrdil pouze pro testy. Možná zde bude příležitost, ale to ještě není jisté. Z domova do Imoly to mám asi jen 20 minut, takže je to můj domácí okruh. Vím, že spousta mých kamarádů tam na F1 jezdí. To by mě tlačilo k ještě lepšímu výkonu, protože bych věděl, že jsou na tribunách a drží mi palce. Byl bych samozřejmě moc šťastný, kdybych si tam mohl zazávodit," dodává.

Pro Nanniniho by nešlo o první start s monopostem FIA F3. V šampionátu totiž závodil už v sezonách 2020 a 2021 za týmy Jenzer a HWA Racelab. Loni si připsal na konto i jedno vítězství. S týmy HWA Racelab a Campos si loni připsal mimo jiné i účast ve třech podnicích F2. Zná to ale už i u ART Grand Prix. Monopost FIA F3 francouzské stáje totiž testoval na konci roku 2020 v Barceloně.

Matteo Nannini už testoval s ART Grand Prix před dvěma lety. Foto: ART Grand Prix


V letošním roce bude Nanniniho hlavní závodní program překvapivě představovat působení v americkém seriálu ARCA Menards, který je v podstatě čtvrtou ligou NASCAR. K této sérii se Ital připojil poté, co mu nevyšel pokus o získání angažmá v Indy Lights.

Zdroj: Formula Scout, FORMULE.cz, úvodní foto: ART Grand Prix