Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sargeant do formule 2 nepřestoupí

Sargeant do formule 2 nepřestoupí

Nemá na ni peníze

V loňské sezoně FIA F3 obsadil Logan Sargeant v barvách stáje Prema celkové třetí místo. Pro letošek se tak nabízel přestup do formule 2. Do monopostu této série Američan skutečně usedl, když dostal během loňských posezonních testů v Bahrajnu šanci u stáje Campos. Závodit ale letos ve formuli 2 nebude.

„Formule 2 je pro letošek definitivně ze hry. Je příliš drahá, což je problém. Sice říkali, že s menším počtem podniků klesnou náklady, ve skutečnosti si ale myslím, že naopak trochu vzrostly, takže je to opravdu obtížné. A dokonce i do některých týmů, které nepatří ke špičce, musíte stále přinést pořádný balík,“ vysvětluje Sargeant.

Logan Sargeant sice monopost formule 2 testoval, závodit s ním ale nebude. Foto: Campos

 

O svém závodním programu pro letošní sezonu zatím jasno nemá: „Zkusíme najít něco ve sportovních vozech. Zvažoval bych ale také Indy Lights, to by bylo opravdu skvělé. Musíme však promyslet, co pro nás bude s naším rozpočtem nejlepší. Co vím, tak většina sedaček už je v Indy Lights obsazená. Myslím, že ve všech formulových sériích už je celkem plno, takže se stále koukáme na všechny možnosti. Zajímalo by mě IMSA, European Le Mans Series nebo podobné série, u kterých věřím, že bych mohl závodit s vozem LMP2,“ dodává.

Ze Sargeantových loňských soupeřů jich letos ve formuli 2 nastoupí minimálně šest. Dosud bylo potvrzeno angažmá Oscara Piastriho, Liama Lawsona, Théa Pourchaireho, Lirima Zendeliho, Mattea Nanniniho a Alessia Deleddy.

Zdroj: Racer, úvodní foto: Campos Racing