Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zendeli přestupuje do formule 2

Zendeli přestupuje do formule 2

Pojede za MP Motorsport

Lirima Zendeliho čeká po dvou sezonách ve FIA F3 posun o úroveň výše. V příštím roce totiž bude závodit ve formuli 2. Dohodl se s týmem MP Motorsport, v jehož barvách se objevil už minulý týden během posezonních testů FIA F2 v Bahrajnu.

„Jsem velice šťastný, že při své první sezoně ve formuli 2 budu závodit pro MP Motorsport. V roce 2020 ukázal tento tým skutečně vítěznou formu. Vyhrál čtyři závody. Nemůžu se dočkat, až se v sezoně 2021 postarám o jeho další úspěch. Bahrajnský test s ním se ukázal jako nesmírně přínosný. Jsem přesvědčený, že hned od začátku sezony budeme schopni bojovat vepředu,“ uvedl Zendeli.

Na novou spolupráci se těší i šéf MP Motorsportu Sander Dorsman. „Mám opravdu radost, že mohu Lirima přivítat v našem týmu. Jeho talent byl očividný už od roku 2017, kdy začal vyhrávat v německé F4 (v roce 2018 se stal šampionem této série – pozn. red.). Během testování se nám minulý týden dobře spolupracovalo. Těším se na sezonu a doufám, že nás uvidíte bojovat o vítězství. Jsem si jistý, že se Lirimovi při své první sezoně ve formuli 2 povede dobře,“ řekl.

Vůz MP Motorsportu si Zendeli mohl osahat už minulý týden v Bahrajnu. Foto: MP Motorsport

V letošní sezoně formule 3 závodil Zendeli v týmu Trident. Celkově skončil osmý. Svého nejlepšího výsledku dosáhl v sobotním závodě ve Spa-Francorchampsu, který vyhrál.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: MP Motorsport