Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pourchaire pojede za ART

Pourchaire pojede za ART

Chce se hlavně učit

Théa Pourchaireho jsme mohli ve formuli 2 vidět již loni. Francouz nastoupil za stáj HWA Racelab do závěrečných dvou podniků v Bahrajnu, čímž se ve věku sedmnácti let stal nejmladším pilotem tohoto šampionátu v historii. Ve „druhé lize“ bude Pourchaire závodit také letos. Usedne do kokpitu vozu stáje ART Grand Prix. Tento tým pro něj není neznámým prostředím. Ještě před svou premiérou ve F2 s ním totiž loni odjel kompletní sezonu FIA F3, ve které získal titul vicemistra. V prosinci se navíc u ART Grand Prix představil i během posezonních testů formule 2. Pourchaire současně zůstává členem Sauber Academy, která je juniorkou Alfy Romeo.

„Jsem velice šťastný, že budu s ART Grand Prix pokračovat. Tento tým mi dal loni příležitost závodit ve formuli 3 a nyní mě bude k branám do F1 doprovázet ve formuli 2. Můj cíl se pro tento rok nemění, stále mám zálusk na přední příčky. Chtěl bych poděkovat Sauber Academy, ART Grand Prix, sponzorům a rodině. Cítím, že jsem na novou sezonu perfektně připraven. Pravděpodobně letos budu ve formuli 2 nejmladším jezdcem. Chci tedy získat co nejvíce zkušeností a zlepšovat se,“ řekl Pourchaire.

Šéf týmu Sébastien Philippe dodal: „To, kam se Théo posunul od začátku své kariéry v motorsportu, je pozoruhodné. V roce 2019 se stal šampionem (německé – pozn. red.) formule 4 a loni vicemistrem formule 3. Kromě celkového výsledku na nás zapůsobil také tím, jak se výkonnostně posunul výše. Druhá sezona ve formuli 3 by mu už neměla co dát a přesun do formule 2 je tak pro naši spolupráci logickým krokem. Bude to velký skok. Je ale talentovaný, odhodlaný a má touhu učit se. Věřím tedy, že to zvládne.“

Théa Pourchaireho čeká u stáje ART Grand Prix první kompletní sezona ve formuli 2. Foto: ART Grand Prix

Jméno Pourchaireho týmového kolegy zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Očekává se ale, že by měl u stáje pokračovat Christian Lundgaard. Dán během loňské sezony formule 2 získal v barvách ART Grand Prix dvě vítězství a v celkovém pořadí šampionátu obsadil sedmou pozici. S francouzskou stájí se navíc objevil také v loňských posezonních testech po boku Pourchaireho.

Zdroj: Motorsport, Formula Scout, úvodní foto: ART Grand Prix