Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pojede Pourchaire za ART?

Pojede Pourchaire za ART?

Francouz zatím o budoucnosti jasno nemá

Po zisku titulů ve francouzském (2018) a německém (2019) šampionátu formule 4 se Théo Pourchaire letos přesunul s týmem ART Grand Prix do FIA F3. Premiérová sezona ve „třetí lize“ skončila pro sedmnáctiletého pilota celkovým druhým místem. V listopadu si pak vyzkoušel i formuli 2. U týmu BWT HWA Racelab absolvoval závěrečné dva podniky v Bahrajnu.

Již před časem Pourchaire prozradil, že by rád ve formuli 2 účinkoval také příští rok, a to nejlépe s ART Grand Prix. Barvy francouzské ekipy oblékl kromě letošní sezony FIA F3 také během posezonních testů formule 2 v Bahrajnu. Jestli ale bude v tomto šampionátu za stáj příští rok také závodit, zatím jasné není.

„Při testech jsem se vrátil k ART Grand Prix. Už jsem tento tým znal. Bylo proto pěkné vrátit se k němu a připojit se k mému novému týmovému kolegovi Christianu Lundgaardovi. Nevím, jestli bude mým týmovým kolegou i příští rok. V tuto chvíli ještě není na sto procent jisté, že budu závodit za ART Grand Prix,“ prozradil Pourchaire serveru Formula Scout.

Z bahrajnských testů měl ale smíšené pocity: „Bylo to vážně divné, protože jsme při kvalifikačních simulacích ztráceli více než sekundu. Někteří, kteří jsou obvykle vzadu, byli před námi. Nebudu nikoho jmenovat, ale bylo to divné. Nejdůležitější je, že jsem na Lundgaarda moc neztrácel. Při kvalifikačních simulacích byl lepší asi o dvě desetiny. Ve F2 už ale odjel jednu sezonu. Jsem tedy se svým kvalifikačním tempem docela spokojen. Také jsem byl potěšen svou rychlostí na dlouhou vzdálenost. Vždy jsem byl lepší než můj parťák a patřili jsme mezi nejrychlejší,“ dodal.

Théo Pourchaire zatím neví, jestli bude s tímto monopostem v příštím roce také závodit. Foto: ART Grand Prix

V letošní sezoně formule 2 závodil za ART Grand Prix kromě Lundgaarda také Marcus Armstrong.  Více se dařilo Lundgaardovi, který si na konto připsal mimo jiné i dvě vítězství a celkově skončil sedmý. Armstrong obsadil třináctou příčku.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: BWT HWA Racelab