Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pourchaire nastoupí v posledních dvou podnicích

Pourchaire nastoupí v posledních dvou podnicích

Pojede za HWA

Théo Pourchaire se po zisku titulu vicemistra ve FIA F3 dočká ještě letos debutu ve formuli 2. Sedmnáctiletý Francouz absolvuje v barvách stáje BWT HWA Racelab závěrečné dva podniky sezony v Bahrajnu. Po boku Arťoma Markelova nahradí jednoho ze svých letošních soupeřů ve F3 Jakea Hughese. Ten si u týmu odbyl svůj „druholigový“ debut v Soči. V Rusku nahradil Giuliana Alesiho, který se před podnikem přesunul k MP Motorsportu.

„Jsem opravdu šťastný, že se zúčastním posledních dvou podniků FIA F2 v Bahrajnu. Rád bych vyjádřil velké díky týmu HWA Racelab za to, že mi dal příležitost. Už se nemůžu dočkat, až začnu s týmem spolupracovat a poznám nový vůz,“ uvedl Pourchaire.

Vůz se startovním číslem 17 bude v závěrečných dvou podnicích letošní sezony FIA F2 pilotovat Théo Pourchaire. Foto: BWT HWA Racelab

Na spolupráci se těší také šéf týmu Thomas Strick: „Jsme potěšeni, že umožníme takovému velice talentovanému jezdci učinit ve formuli 2 první kroky. Théův talent je nesporný. Úspěchy, ze kterých se ve své vzkvétající kariéře mohl radovat (kromě letošního titulu vicemistra ve FIA F3 se například stal i šampionem ADAC F4 v roce 2019), to dokládají. Jsme z jeho debutu v Bahrajnu nadšení. V posledních letech několikrát ukázal, že se dokáže v nové sérii rychle adaptovat,“ řekl.

Pourchaire, který je součástí juniorské akademie Sauberu, se stane vůbec nejmladším pilotem ve FIA F2. Historie tohoto šampionátu se datuje od roku 2017.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: ART Grand Prix