Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alesi míří do MP Motorsportu

Alesi míří do MP Motorsportu

Nahradí Macušitu

Giuliano Alesi mění s okamžitou platností působiště. Francouz opouští stáj BWT HWA Racelab a již od nadcházejícího podniku v ruském Soči až do konce letošní sezony bude hájit barvy týmu MP Motorsport. U nizozemské ekipy nahradí Nobuhara Macušitu. Japonský jezdec, který letos mimo jiné vyhrál hlavní závod v Barceloně, se podle oficiální tiskové zprávy MP Motorsportu rozhodl poohlédnout po nových příležitostech jinde.

„Jsem velice šťastný a nadšený. Ze všeho nejvíce jsem ale motivovaný možností spolupracovat s MP a zahájit ve formuli 2 nové dobrodružství. Na Soči se tedy vážně těším. Nemohu se dočkat, až nasednu do auta a začnu,“ uvedl Alesi, kterému se letos zatím podařilo bodovat pouze šestým místem v úvodním závodě sezony na Red Bull Ringu a s osmi body mu v průběžném pořadí náleží 17. příčka.

Známé už je rovněž jméno pilota, který v Soči syna bývalého jezdce formule 1 Jeana Alesiho u HWA nahradí. Po boku Arťoma Markelova nastoupí Jake Hughes. Ve „druhé lize“ sice půjde v případě šestadvacetiletého Brita o premiérové vystoupení, HWA ale pro něj rozhodně nepředstavuje neznámé prostředí. Barvy tohoto týmu totiž hájil v uplynulých dvou sezonách ve FIA F3.

Jake Hughes v Rusku povýší. Foto: HWA Racelab

 

„Na své první závody ve formuli 2 se opravdu těším. Mnohokrát děkuji BWT HWA Racelab za to, že mi dali tuto šanci. Sezona formule 3 skončila nedávno po devíti závodních víkendech v jedenácti týdnech. Nacházím se tedy plně v závodní rutině. Zprvu si budu muset na tyto vozy zvykat, jelikož mají o poznání více výkonu než formule 3. Ale těším se, až tuto výzvu přijmu,“ řekl Hughes.

V obou sezonách ve FIA F3 s HWA obsadil Hughes celkové sedmé místo. Na své konto si během tohoto období připsal trojici prvenství.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: HWA Racelab