Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

MP Motorsport kompletně mění pro závěr sezony sestavu

MP Motorsport kompletně mění pro závěr sezony sestavu

Místo Verschoora pojede Doohan

Během nadcházejících dvou víkendů vyvrcholí závody v Džiddě a Abú Zabí nejen letošní sezona F1, ale také aktuální ročník formule 2. A stáj MP Motorsport nasadí do závěrečných dvou víkendů zcela nové jezdecké složení. Už dříve bylo oznámeno, že Lirima Zendeliho nahradí třetí muž letošního ročníku FIA F3 Clément Novalak, který navíc bude pro tým závodit i v roce 2022. A ke změně nakonec dojde i ve druhém monopostu stáje. Zde Richarda Verschoora vystřídá Jack Doohan. Australan se letos stal vicemistrem FIA F3.

"Je to úžasná příležitost, nedokážu týmu dostatečně poděkovat, stejně tak své rodině a každému, kdo mi umožnil závěrečné dva podniky odjet. Tato šance je pro mě tak trochu výchozím bodem a základem pro přípravu na další sezonu. Jsem opravdu nadšený," říká syn pětinásobného mistra světa v závodech silničních motocyklů Micka Doohana.

Do svých prvních dvou podniků ve formuli 2 vstupuje junior Red Bullu se skromnými ambicemi: "Žádné opravdové cíle nemám, jelikož jsem ještě neseděl ve voze vyšší kategorie, než je F3. Ve volném tréninku to bude poprvé, takže mám ta nejmenší očekávání. Mým cílem je strávit co nejvíce času na trati a neustále se učit," dodává.

 Jack Doohan se letos stal s Tridentem vicemistrem FIA F3. Foto: Trident



Za koncem Richarda Verschoora u MP Motorsportu stojí nedostatek finančních prostředků. Tento důvod není příliš překvapivý. Nad Nizozemcovou budoucností visel otazník už od začátku sezony. Zpočátku byl dokonce potvrzen pouze pro úvodní podnik sezony v Bahrajnu. Jeho další starty závisely na tom, zda-li dokáže sehnat dostatek peněz. Ze svých šesti podniků ve "druhé lize" ale dokázal vytěžit 55 bodů, se kterými mu momentálně patří desáté místo v průběžném pořadí. Druhý sprint v Silverstone navíc dokázal vyhrát.

Doohan a Novalak nebudou u MP Motorsportu týmovými kolegy poprvé. Barvy stejného týmu už totiž hájili letos ve FIA F3. Zde oba závodili za Trident.

Zdroj: Motorsport, Formula Scout, úvodní foto: MP Motorsport