Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sargeanta čeká první kompletní sezona ve F2

Sargeanta čeká první kompletní sezona ve F2

Pojede za Carlin

Poté, co byl v říjnu oznámen vstup Logana Sargeanta do Jezdecké akademie Williamsu, očekávalo se, že se Američan pro příští rok přesune z FIA F3 do F2. K tomuto přestupu nakonec došlo ještě letos. Sargeant totiž při předposledním podniku v Saudské Arábii nastoupil za HWA Racelab. Během posledního závodního víkendu v Abú Zabí už sice za německou stáj nejel, v sezoně 2022 se ale do šampionátu vrátí a odjede celou sezonu. Bude totiž závodit za Carlin.

Barvy britské stáje neoblékne Sargeant poprvé. U týmu totiž působil již v letech 2017 a 2019. V sezoně 2017 závodil v britské F4 a obsadil celkovou třetí příčku. V roce 2019 s týmem absolvoval svou první sezonu ve FIA F3. V ní sice získal pouze pět bodů a skončil celkově devatenáctý, při nemistrovské Velké ceně Makaa ale dorazil do cíle na třetí pozici.

"Jsme nadšení z toho, že budeme spolupracovat s Loganem. Vždy to byl velký talent. Už jsme s ním spolupracovali ve F4 i ve F3 a je skvělé, že s ním nyní můžeme pokračovat ve F2. Mohli jsme vidět, jak během let jezdecky dospívá a vyzrává a nemáme obavy, že má na to, aby odjel ve F2 dobrou sezonu. Také jsme velice pyšní, že do nás Williams vložil důvěru a svěřil nám nejnovějšího člena své akademie," říká šéf stáje Trevor Carlin.

S vozem stáje Carlin nebude Logan Sargeant závodit poprvé. Foto: Carlin


Monopost F2 stáje Carlin si Sargeant vyzkouší už tento týden, kdy se v Abú Zabí uskuteční posezonní testy. Ty začnou ve čtvrtek 16. prosince a skončí v sobotu 18. prosince. Po okruhu Yas Marina se ale Sargeant prohání už dnes. V rámci testu mladých jezdců F1 totiž nastoupil s letošním vozem Williamsu.

S přestupem do F2 už byl Sargeant spojován před letošní sezonou. V roce 2020 totiž skončil s týmem Prema třetí ve FIA F3 a při posezonních testech F2 v Bahrajnu poté usedl do kokpitu vozu stáje Campos. Nakonec ale na přestup nesehnal peníze a musel tak strávit ještě jeden rok ve FIA F3. V barvách týmu Charouz Racing System skončil sedmý. Při prvním závodě v ruském Soči ale zvítězil. Kromě FIA F3 a již zmíněné F2 se letos Sargeant příležitostně ukázal i v European Le Mans Series a v Michelin Le Mans Cupu.

Kdo bude v roce 2022 u Carlinu Sargeantovým týmovým kolegou, zatím není známo. Letos za stáj závodili Dan Ticktum a Jehan Daruvala. U Ticktuma je vyloučeno, že by u týmu zůstal. Přesouvá se totiž do formule E. Daruvala uvedl, že ve F2 bude pokračovat. Je ale otázkou, jestli zůstane věrný Carlinu nebo odejde jinam. Poslední dobou se spekuluje, že by mohl zamířit k Premě. Za tu závodil už v roce 2019 ve FIA F3 a skončil celkově třetí.

Zdroj: Formula Scout, F1 Feeder Series, úvodní foto: HWA Racelab