Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nannini pojede za HWA i ve F2

Nannini pojede za HWA i ve F2

Doplní ho Deledda

Již v prosinci bylo oznámeno, že Matteo Nannini bude během sezony 2021 jezdit ve FIA F3 za HWA Racelab. Jelikož ale od letošního roku nebude FIA F3 závodit během stejných víkendů jako formule 2, spekulovalo se o tom, že by Ital mohl barvy HWA hájit také ve „druhé lize“. A dnes se tyto zvěsti potvrdily. Na Nanniniho tak v roce 2021 čeká dohromady 45 závodů. HWA Racelab ale vsadí v letošním ročníku formule 2 hned na dva nováčky. Nanniniho týmovým kolegou totiž bude jeho krajan Alessio Deledda.

„Našli jsme dobrou kombinaci pro náš tým. Jeden jezdec je mladý a velmi talentovaný (Nannini – pozn. red.). Druhý je sice o něco starší (Deledda v prosinci oslaví 27. narozeniny – pozn. red.), ambiciózní je ale úplně stejně. Nasadit Mattea do obou sérií jsme se rozhodli záměrně. Pro mladé závodníky je to výhoda. Mohou se tak rychleji seznámit s vysokým výkonem vozu formule 1, jelikož monopost formule 2 k němu má mnohem blíže,“ říká šéf stáje Thomas Strick.

Za HWA Nannini nastoupil už během loňských posezonních testů formule 2 v Bahrajnu. Foto: HWA Racelab

Nannini loni absolvoval ve FIA F3 premiérovou sezonu se stájí Jenzer. Celkově skončil osmnáctý se ziskem jedenácti bodů. Na konto si připsal mimo jiné i jedno pódiové umístění. Do cíle druhého závodu v Barceloně dojel třetí. Deleddu jsme mohli ve FIA F3 vídat v posledních dvou sezonách, a to u stáje Campos. Nepodařilo se mu ale získat jediný bod. Jeho nejlepším výsledkem bylo 16. místo, na které dosáhl v roce 2019 při prvním víkendovém závodě ve francouzském Le Castelletu.

Během svého působení ve FIA F3 se sice Alessio Deledda pohyboval na chvostu, přesto ale dostane šanci ve formuli 2. Foto: Campos Racing

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: HWA Racelab