Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nannini nahradí v Baku Petecofa

Nannini nahradí v Baku Petecofa

Měl by odjet i zbytek sezony

U stáje Campos dochází pro třetí podnik letošní sezony formule 2 v ázerbájdžánském Baku ke změně jezdecké sestavy. Po boku Ralpha Boschunga nenastoupí stejně jako v úvodních dvou podnicích Gianluca Petecof, kterému se nepodařilo dát dohromady dostatečný finanční obnos. Loňského šampiona Formula Regional European Championship nahradí Matteo Nannini.

Nanniniho jsme letos mohli vidět ve formuli 2 již během úvodního podniku sezony v Bahrajnu, kde nastoupil za tým HWA Racelab. Sedmnáctiletý rodák z Faenzy měl původně u HWA absolvovat kompletní sezonu jak ve F2, tak ve FIA F3. Poté se ale jeho hlavní sponzor rozhodl ukončit podporu tohoto dvojitého programu a Nannini oznámil, že se ale ve zbytku sezony hodlá soustředit již jen na FIA F3. Nyní ale své rozhodnutí přehodnotil.

„Jsem nadšený z toho, že se s týmem Campos Racing vracím do formule 2. Chci poděkovat rodině Camposových za jejich velkou podporu a udělám, co bude v mých silách, aby byl Adrián (zesnulý zakladatel stáje Adrián Campos – pozn. red.) tam nahoře hrdý,“ uvedl Nannini.

Gianluca Petecof v Baku nenastoupí. Foto: Campos Racing

 

Adrián Campos mladší, sportovní ředitel stáje, dodal: „Co se Gianlucy týče, je mi líto, že mu okolnosti zabránily s námi nastoupit v Baku. Doufáme, že se v budoucnu v našich barvách ještě ukáže. Máme radost, že se k nám Matteo připojuje. Jsme si jistí, že díky svému jezdeckému potenciálu bude konkurenceschopný.“

Nannini byl prozatím potvrzen pouze pro podnik v Baku. Podle informací serveru Motorsport ale pravděpodobně u Camposu absolvuje také zbývající podniky letošní sezony.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: HWA Racelab