Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vidalesova penalizace zrušena

Vidalesova penalizace zrušena

Chovance se nedotkl

Po skončení sprintového závodu FIA F3 dostal David Vidales desetisekundovou penalizaci za to, že ve třetí zatáčce zavinil kolizi se Zdeňkem Chovancem a poslal ho tak do hodin. Tento trest ho v konečných výsledcích odsunul z 18. na 24. příčku. Později ale byl tento trest zrušen. Chovanec totiž uvedl, že od Španěla žádnou ránu nedostal.

"Sportovní komisaři vyslechli Zdeňka Chovance, Davida Vidalese i zástupce jejich týmů. Chovanec uvedl, že se ho Vidales nedotkl a že se ve třetí zatáčce roztočil vlastní chybou, protože přidal moc plynu. Vidales také potvrdil, že k žádnému kontaktu mezi ním a Chovancem nedošlo. Komisaři uznávají, že původní rozhodnutí bylo založeno na videozáznamu incidentu a zdálo se, že je to dostatečný důkaz k tomu, aby mohli rozhodnout o penalizaci. Poté, co přihlédli k vyjádření obou jezdců, se ale rozhodli trest zrušit," stojí v odůvodnění.

Zdeněk Chovanec nakonec od Davida Vidalese žádnou ránu nedostal. Foto: Charouz Racing System


Ani osmnácté místo ale Vidalesovi žádné body pochopitelně nepřineslo. Španělovi tak zůstává na kontě 21 bodů, se kterými mu patří 12. pozice v průběžném pořadí.

Ani v nedělním závodě nečeká Vidalese snadná cesta za dalšími body. Na roštu totiž bude pilot Camposu stát jako devatenáctý.

Zdroj: FIA Formula 3, Formula Scout, FIA, úvodní foto: Campos