Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Malvestiti zůstává u Jenzeru i na závody

Malvestiti zůstává u Jenzeru i na závody

Odjede celý zbytek sezony

Stáj Jenzer konečně našla třetího stálého jezdce pro letošní sezonu FIA F3. Williama Alatala s Idem Cohenem doplní od podniku v Imole až do konce sezony Federico Malvestiti. Ital za tým závodil již v období 2017-2018 v italském a německém šampionátu F4 a poté také ve FIA F3 v letech 2019-2020. V barvách švýcarské stáje nastoupil i při nedávných sezonních testech v Jerezu a Barceloně.

"Jsem velice šťastný, že se spolu s týmem vracím do tak prestižního šampionátu. Poté, co jsem se loni přesunul do gétéček, mám velkou radost, že se zhruba po roce a půl vracím k monopostům. Děkuji týmu, že mi dal takovou skvělou příležitost. Pro letošní sezonu jsem ji neočekával. Udělám všechno pro to, abychom odvedli dobrou práci a dosáhli co nejlepších výsledků," říká rodák z Monzy, který loňskou sezonu strávil na scéně italského Porsche Carrera Cupu.

Šéf týmu Andreas Jenzer dodává: "Vítáme Federica zpátky. Je pro nás všechny motivující, že se vrací ke svému starému týmu. Samozřejmě to původně takto nebylo v plánu. Teď se ale těšíme a budeme tvrdě pracovat na tom, aby naše druhá šance dopadla co nejlépe," uvedl.

Federico Malvestiti se vrací k Jenzeru. Foto: Jenzer Motorsport


První společné působení Malvestitiho a Jenzeru ve FIA F3 úspěšné nebylo. Italsko-švýcarská spolupráce totiž nezískala ani bod. Na scéně F4 se jí dařilo o něco více. Malvestiti totiž v sezoně 2018 obsadil šestou pozici v celkovém pořadí italského šampionátu a dosáhl i na jedno vítězství.

Při úvodním podniku sezony v Bahrajnu dal Jenzer ve třetím voze šanci veteránovi juniorských sérií Nikovi Karimu. Žádné body ale nezískal, stejně jako Ido Cohen. Jediný jezdec Jenzeru, který letos zatím dokázal bodovat, je William Alatalo. Ten si připsal dva body za deváté místo v hlavním závodě v Bahrajnu. Celkově je patnáctý.

Při druhém podniku letošní sezony FIA F3 v Imole dojde minimálně ke dvěma změnám v jezdecké sestavě. Když pomineme Jenzer, mění se i jezdecké složení u Tridentu. Jonny Edgar totiž musel kvůli Crohnově chorobě přerušit kariéru a v dalších několika podnicích ho zastoupí Oliver Rasmussen. Dán by ale neměl startovat ve všech zbývajících podnicích.

Tím by ale jezdcké rošády nemusely končit. V ohrožení je totiž i  start Ayrtona Simmonse. Pilot Charouz Racing Systemu chyběl již při testech v Barceloně. Podle zjištění serveru Formula Scout byl na vině nedostatek finančních prostředků. Během testů ho zastoupil David Schumacher. Němec se sice letos chce soustředit zejména na DTM, nevyloučil ale, že by si mohl zazávodit i ve FIA F3. Zcela jistý není ani start Juana Manuela Correy. I Američan při testech v Barceloně chyběl, a to kvůli únavové zlomenině nártu. U ART Grand Prix ho nahradil Matteo Nannini, který by se podle svých slov startu v Imole také nebránil.

Zdroj: Formula Scout, FORMULE.cz, úvodní foto: Jenzer Motorsport