Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Chovet se vrací do FIA F3

Chovet se vrací do FIA F3

Usedne do vozu týmu Jenzer

Během loňské sezony FIA F3 jsme mohli Pierra-Louise Choveta vidět při podnicích ve Spa-Francorchampsu a v Monze. Francouz nastoupil za stáj Hitech, v níž nahradil Maxe Fewtrella. Letos se již Chovet představí v celé sezoně. Angažoval ho tým Jenzer.

„Po svých zkušenostech s FIA F3 ze závěru loňského roku jsem se rozhodl, že sezonu 2021 odjedu s týmem Jenzer Motorsport celou. K tomu, abych do tohoto inovativního projektu vstoupil, mě přesvědčily jeho nejmodernější technické poznatky, neobvyklý přístup, lidské kvality Andrease Jenzera (šéf stáje – pozn. red.) a zaměření týmu na FIA F3. V této kategorii působí již od úplného začátku GP3 (předchůdce FIA F3 – pozn. red.). Svým přístupem také hodně přispěl k rozvoji Jukiho Cunody, který letos pojede formuli 1,“ uvedl Chovet.

Andreas Jenzer dodává: „Jsme skutečně nadšeni, že začínáme spolupracovat s Pierrem-Louisem. Po tom, co dosud předvedl, v něm vidíme velký potenciál. Zdá se, že nás všechny čeká vzrušující sezona.“

Svou premiéru ve FIA F3 si Pierre-Louis Chovet odbyl loni ve Spa-Francorchampsu s týmem Hitech. Foto: Hitech Grand Prix

Když pomineme starty ve dvou podnicích FIA F3, účinkoval loni Chovet hlavně v sérii Formula Regional European Championship. Tam hájil barvy týmu Van Amersfoort Racing a s jedním vítězstvím obsadil celkové páté místo. Nastoupil také do obou posezonních testů FIA F3. Zatímco v Barceloně jel u Camposu a Hitechu, v Jerezu absolvoval oba dny s HWA Racelab.

Chovet je druhým jezdcem, kterého Jenzer pro letošní sezonu FIA F3 potvrdil. Již dříve bylo oznámeno, že u týmu bude pokračovat Calan Williams.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Jenzer