Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ugran zažije premiérovou sezonu ve FIA F3

Ugran zažije premiérovou sezonu ve FIA F3

U Jenzeru doplní Williamse a Choveta

Během předchozích dvou sezon účinkoval Filip Ugran v závodech formule 4. Pro letošek se ale rumunský pilot přesune do FIA F3. Zde bude závodit za tým Jenzer Motorsport, v jehož sestavě doplní Calana Williamse a Pierra-Louise Choveta.

„Mám velkou radost, že budu v letošní sezoně FIA F3 závodit za Jenzer Motorsport. Již jsem pro tento úžasný tým závodil v sezoně 2020 a jsem velice rád za výsledky, kterých jsme dosáhli. Nemůžu se dočkat, až se vrátím zpátky na okruh,“ uvedl Ugran.

Šéf Jenzer Motorsportu Andreas Jenzer dodává: „To, že Filip, se kterým jsme už jednu sezonu úspěšně spolupracovali, s námi vstupuje do FIA F3, nás hodně motivuje. Jako nováček to nebude mít lehké, takže je rozhodně výhoda, že už teď velmi dobře vycházíme. Hodně se připravoval a společně budeme tvrdě pracovat. Těšíme se na vzrušující sezonu.“

S monopostem FIA F3 se Ugran u Jenzeru svezl již během loňských posezonních testů FIA F3. Foto: Jenzer Motorsport

 

Ugran loni s Jenzerem absolvoval kompletní sezonu italské F4. Obsadil v ní celkové osmé místo a na konto si připsal mimo jiné i jedno vítězství. S týmem nastoupil ale také do podniku španělské F4 v Le Castelletu a během něj dvakrát triumfoval. Vůbec poprvé jsme ale mohli vidět Ugrana v barvách Jenzeru již v sezoně 2019 při podniku španělské F4 v Barceloně.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Jenzer Motorsport