Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Sutil je překvapen, že ještě nemá jisté místo pro příští rok

Sutil je překvapen, že ještě nemá jisté místo pro příští rok

Němec by rád jezdil po boku Räikkönena v Lotusu.

Adrian Sutil je překvapen, že po své dobré sezóně 2011 zatím stále nemá jistou závodní sedačku ve Formuli 1 pro příští rok.

Němec, který se 42 body skončil na celkovém devátém místě, zřejmě přijde o místo u Force Indie, kde by mohl Paulu di Restovi dělat týmového kolegu současný rezervní pilot týmu Nico Hülkenberg.

Sutil byl nicméně spojován s týmy Williams a Renault a i když připouští, že je tato situace zmatená, věci podle něj nevypadají tak špatně.

"Ano, naprosto souhlasím," řekl na oficiálních stránkách F1, když byl dotázán, zda není absurdní, že po své nejlepší sezóně zatím nemá jisté místo pro příští rok.

"To je ale život ve Formuli 1 a musíte se s tím vyrovnat. Pro rok 2012 to ale nevypadá tak zle, uvidíme, co se stane," dodal.

"Abych byl upřímný, v posledních deseti závodech jsem dosáhl skvělých výkonů, pro přihlížejícího jsou ale samozřejmě poslední tři závody aktuálnější. Jisté je, že tyto výsledky ulehčí mně a mému manažerovi řešení mé budoucnosti."


Sutil má podle svých slov v současné době pro rok 2012 více než jednu možnost, kde by mohl být. Doufá také, že své plány ohledně budoucnosti oznámí do dvou týdnů.

"V tuto chvíli máme pro rok 2012 více než jednu možnost a pro příští rok se snažíme sestavit nejlepší balíček. Doufejme, že rozhodnutí padne v následujících dvou týdnech," řekl.

V případě, že by se objevila taková možnost, byl by Němec v příštím roce rád týmovým kolegou Kimiho Räikkönena u Lotusu.

"Vždy jsem tvrdil, že bych rád měl nejlepšího možného týmového kolegu, jedině tak můžete ukázat, jak dobrý jste a Kimi by byl skvělý a velmi silný týmový kolega..."