Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sutila ještě čeká nepříjemný rozhovor s vedením Sauberu

Sutila ještě čeká nepříjemný rozhovor s vedením Sauberu

Může mít platnou smlouvu, ale co to v F1 znamená?

Sauber v Brazílii oznámil podpis smlouvy s 22 letým Felipe Nasrem, který má příští rok utvořit jezdeckou dvojici s Marcusem Ericssonem, kterého příchod Švýcaři oznámili již minulý týden. Své vlastní práva však dnes v Brazílii připomněl Adrian Sutil, který podle všeho před sezónou 2014 podepsal kontrakt na dva roky a měl by tedy jezdit i v roce 2015.

"Netuším," musel přiznat Sutil, když se ho novináři ptali na další směřování jeho kariéry. "Uvidím, jaké budou mé možnosti a pro co se rozhodnu. Teď musím vyřešit několik věcí a momentálně vám opravdu nemohu říct víc."

Novinářům se však Němce přece jen podařilo přesvědčit, aby jim ke své současné situaci řekl víc: "Musíme si (se Sauberem) promluvit o pár věcech. Potvrdili dva jezdce, ale to ještě neznamená, že oba budou jezdit. Z mého úhlu pohledu se nic nezměnilo, vše je stejné jako minulý víkend."

Sauber tedy evidentně své kroky se Sutilem nijak nekonzultoval a ani nezačal jednat o zrušení smlouvy. I německý pilot si však uvědomuje, že jezdci v takové situaci nakonec obvykle beztak tým opustí, v lepším případě s "odškodným" zaplaceným z peněz od sponzora nového jezdce.

"Nejsem frustrovaný. V F1 to takto funguje již mnoho let, ale více už teď opravdu nemůžu říct. Těším se na závod."

Autoweek začal Adriana Sutila okamžitě spojovat s místem vývojového jezdce u Haasu, s nímž by se mohl do F1 ještě vrátit v roce 2016, ale šéf týmu Gunther Steiner označil Sutila pouze za jednoho z dostupných jezdců.