Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sutil: Eau Rouge bude opět výzva

Sutil: Eau Rouge bude opět výzva

Vyšší rychlost, méně přítlaku a více smyků?

Eau Rouge je pravděpodobně nejznámější zatáčkou celého šampionátu Formule 1 a již desetiletí ji milují fanoušci i jezdci. Od zavedení 2.4 litrových motorů V8 v roce 2006 byla ale zatáčka pro jezdce menší výzvou, protože jí už všichni dokázali projíždět na plný plyn. Rozdíly mezi jezdci i vozy se projevily, pouze pokud vítr dohnal nad okruh dešťová mračna a jezdci přišli o část přilnavosti. Podle Adriana Sutila by ale letos mohla být Eau Rouge opět místem, kde se oddělí zrno od plev. Sám si není jistý, zda s C33 dokáže zatáčkou projet naplno.

"Spa-Francorchamps je moje nejoblíbenější trať, takže se už nemůžu dočkat prvního tréninku", avizuje jezdec Sauberu týden před Velkou cenou Belgie. "Nové vozy jsou rychlejší na rovinkách a mají méně přítlaku, takže to letos bude velmi zajímavé. Vždycky jsem tam byl rychlý a k té trati se vážou i některé z mých nejkrásnějších závodnických vzpomínek. Eau Rouge je jedna z nejlepších zatáček a letos bude velmi obtížné projíždět ní naplno.

Z pohledu nastavení máme dvě možnosti. Můžeme být rychlí v druhém sektoru a ztrácet na rovinkách, nebo to může být zcela naopak. Obě možnosti mohou vést ke stejnému času na kolo, ale já dávám přednost vyšší maximálce."

Dlouhá letní přestávka skončí již tento víkend.