Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sutil by už rád opět dokončil velkou cenu

Sutil by už rád opět dokončil velkou cenu

Němec má za sebou sérii tří odstoupení.

Němec Adrian Sutil neviděl cíl již tří velkých cen v řadě a před novináři ochotně připustil, že momentálně je jeho hlavním cílem dokončit závod. Přitom jeho sezóna nezačala až tak špatně, když mu nakonec po diskvalifikaci Daniela Ricciarda připadla první nebodovaná, 11. pozice. V Malajsii i v Číně ho však zastavily problémy spojené s pohonnou jednotkou Ferrari a z VC Bahrajnu musel odstoupit po kolizi s Julesem Bianchim.

"V Barceloně budeme mít několik nových dílů a vylepšení, které by nám měly pomoci k lepším výkonům" doufá Sutil. "Po třech odstoupeních však více než na rychlost, myslím na dojezd do cíle.

Letos se v Barceloně neuskutečnil ani jeden z předsezonních testů, týmy daly přednost Jerezu a Sakhiru. Němec přesto očekává, že se všechny týmy i jezdci dokáží okruhu velmi rychle přizpůsobit.

"Většina jezdců už na této trati absolvovala hodně testovacích dnů, takže ji známe jako vlastní dlaň. Circuit de Catalunya je krásná trať a zároveň mimořádně náročná na aerodynamické vlastnosti vozů. Obsahuje několik rychlých zatáček, ale pouze jedinou dlouhou rovinku. Výzvou se tak stává poslední sektor, který je o něco pomalejší než zbytek tratě. Buď vůz nastavíte tak, aby byl skvělý v prvním a druhém sektoru, ale ztratíte v posledním, nebo naopak."

Sauber v Barceloně poprvé nasadí odlehčenou verzi C33, Sutil si však přesto nadále odmítá vzít do kokpitu láhev a celý závod odjede bez doplňování tekutin.