Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Adrian Sutil odsunut na konec roštu

Adrian Sutil odsunut na konec roštu

Němec byl penalizován za incident v kvalifikaci.

Adrian Sutil poputuje na startovním roštu Velké ceny Bahrajnu až na samotný konec poté, co byl penalizován za blokování Romaina Grosjeana v dnešní kvalifikaci.

Pilot Lotusu se zrovna blížil k Sutilovu sauberu, když se Němec přesunul doprava a Francouz musel zabrzdit, aby nedošlo mezi oběma jezdci ke kontaktu.

Sportovní komisaři po kvalifikaci prohlásili, že Sutil "nebezpečným manévrem vytlačil vůz číslo 8 mezi zatáčkami 13 a 14 ven z trati" a byl za to potrestán odsunem o pět míst na startovním roštu.

Sutil, který v kvalifikaci obsadil osmnáctou pozici, tak spadne až na konec celého pole. Za tento incident si navíc vysloužil dva trestné body.

V kole, kdy k incidentu došlo, zrovna Grosjean vyjížděl z boxů a teprve se připravoval ke svému pokusu. Francouz tedy nebyl v měřeném kole a na jeho výsledek tak incident neměl vliv.

"Snažil jsem se jen připravit si čisté kvalifikační kolo a byl to zkrátka takový scénář kvalifikace. V televizi to možná vypadalo docela těsně, ale nebylo," řekl Grosjean.

Na dotaz, zda se mu Sutil omluvil, Francouz odpověděl: "Je to v pořádku, to je kvalifikace."