Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bianchi rezervním jezdcem Force Indie

Bianchi rezervním jezdcem Force Indie

Francouz však zůstane členem výchovného programu Ferrari.

Jules Bianchi byl potvrzen na místo rezervního pilota týmu Force India, během letošní sezóny by se tak měl několikrát objevit v pátečních trénincích.

Francouz, který je součástí výchovného programu Ferrari, má slíbeno minimálně devět účastní v jednom z pátečních tréninků o víkendech velkých cen. Poprvé se přitom s letošním VJM05 sveze příští měsíc v předsezónních testech.

Bianchi ke své nové roli řekl: "Samozřejmě jsem nadšený, že přicházím k týmu Sahara Force India, a šance zajezdit si o víkendech velkých cen je pro mě důležitým krokem.

Být pravidelně v aktuálním autě je tou nejlepší cestou, jak se rychle učit, a já doufám, že se tak dostanu do dobré pozice pro to, abych se jednoho dne přesunul do závodní sedačky."

Celkový vítěz Euroserie Formule 3 z roku 2009 tak v roli třetího pilota Force Indie vystřídá stejného muže, kterého ve zmíněném roce střídal na pozici ef-trojkového šampiona - Nica Hülkenberga. Ten loni svými pátečními výkony zaujal natolik, že letos povýšil na závodního pilota týmu.

Ferrari zároveň potvrdilo, že Bianchi i přes angažmá u Force Indie zůstává členem jeho výchovného programu.