Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bianchi se omluvil týmu za svou ranní nehodu

Bianchi se omluvil týmu za svou ranní nehodu

Francouz poškodil vůz, Hülkenberg se tak na trať nedostal.

Jules Bianchi se omluvil tým Force India za to, že na začátku dnešního dne testování v Jerezu poškodil vůz a tým tak přišel o celý den jízd.

Bianchi dostal coby rezervní jezdec týmu příležitost svézt se v dopolední části dnešních testů, jenže už po dvou instalačních kolech chyboval, vyjel mimo trať a trefil bariéru. Poškození jeho VJM05 sice nebylo nijak výrazné, tým však zatím nemá na okruhu dostatek náhradních dílů a proto už ve zbytku dne nemohl pokračovat.

O své první jízdy tak přišel Nico Hülkenberg, který měl od Francouze vůz převzít pro odpolední část testů. Měl by se však svézt zítra, neboť tým okamžitě vyslal na cestu nové díly ze své továrny v britském Silverstonu.

"Ve své druhé jízdě jsem udělal malou chybu. Pneumatiky byly trochu studené, já dostal smyk, vylétl jsem do kačírku a pravým zadním kolem se dotkl bariéry," popsal situaci Bianchi.

"Nebyla to velká rána, ale způsobila nějaké poškození. Velice se omlouvám, protože moje chyba stála tým spoustu času a úsilí.

Odjedu odsud s tím, že se chci zaměřit na to pozitivní, protože jsme včera měli velice dobrý den a já si tento týden opravdu užil spolupráci s týmem."

Technický ředitel Force Indie Andrew Green přiznal, že ztratit celý den je frustrující, odvětil však, že dobrý začátek testování pomůže tuto ztrátu vynahradit.

"Je trochu frustrující, že jsme dnes přišli o čas, který jsme mohli strávit na trati, ale to zvládneme, protože jsme už tento týden měli dva velice produktivní dny a najeli jsme spoustu kilometrů," řekl Green.

"Poškození vozu nebylo tak vážné, ale nedostatek náhradních dílů v tuto dobu znamenal, že už jsme odpoledne nemohli vyjet.

Auto bude zítra ráno připravené a Nico bude moci zahájit svůj program. Budeme pokračovat v práci s aerodynamikou, kterou jsme začali dnes ráno, a pokusíme se maximálně využít pneumatik, které nám po dnešku zbyly."