Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari se stále snaží sehnat sedačku Bianchimu

Ferrari se stále snaží sehnat sedačku Bianchimu

Francouz je jedním z uchazečů o místo u Force Indie.

Ferrari se stále snaží sehnat místo závodního jezdce pro svého chráněnce Julese Bianchiho, zatímco Force India, jeden z posledních dvou týmů s volnou sedačkou, zatím otálí se svým rozhodnutím.

Má se za to, že Bianchi soupeří o pozici u Force Indie s jejím bývalým pilotem Adrianem Sutilem. Kdo se však skutečně stane týmovým kolegou Paula di Resty, zatím však stále není jasné.

Bianchi byl v loňském roce rezervním pilotem Force Indie, přičemž jeho případné povýšení do role závodního pilota bylo dokonce spojováno s dodávkou motorů Ferrari.

Ačkoliv Force India o svých plánech na letošní sezónu stále mlčí, šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali na tradiční akci Ferrari Wrooom v italském středisku Madonna di Campiglio sdělil, že se nadále snaží zajistit Bianchimu místo ve Formuli 1.

"Jules je součástí naší Jezdecké akademie a my se snažíme pro něj najít řešení," vysvětlil Domenicali.

"Loni byl třetím jezdcem Force Indie a my se snažíme najít řešení, aby mohl růst a ukázat, že si své místo zaslouží. Nemám ale žádné další informace."

Force India ukáže veřejnosti svůj letošní vůz 1. února, přičemž jeho první jezdec Paul di Resta, přestože stále oficiálně nepotvrzený, si již v továrně nechal vyrobit sedačku.

Stáj ze Silverstonu má smlouvu na dodávku motorů Mercedes-Benz do konce letošní sezóny, v roce 2014 pak přijdou do hry nové přeplňované vidlicové šestiválce o objemu 1,6 litru.