Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bianchi bude závodit ve Formuli Renault 3.5

Bianchi bude závodit ve Formuli Renault 3.5

Francouz chce vedle testování F1 zůstat ve cviku.

Rezervní pilot týmu Force India Jules Bianchi podepsal smlouvu se stájí Tech 1 Racing na letošní sezónu Světové série Formule Renault 3.5, ve které se mimo své povinnosti pro tým F1 bude udržovat v závodnickém cviku.

Bianchi, jenž je současně také členem výchovného programu Ferrari, letos získal angažmá u Force Indie coby třetí jezdec týmu. Nedávno však přiznal, že by také rád závodil v některé ze silných doprovodných sérií.

V úvahu však nepřipadala GP2, kterou Bianchi prošel v minulých dvou letech. Její závody se totiž jezdí v rámci víkendů F1, což by pro Francouze vzhledem k jeho povinnostem u Force Indie představovalo problém.

"Myslím, že je pro Julese důležité nadále jezdit, nadále závodit," řekl minulý týden Bianchiho manažer Nicolas Todt. "Alespoň devět pátků je dobrých, ale to neznamená moc kilometrů. S Ferrari a Force Indií se díváme ještě po dalších možnostech."

Vítěznou volbou se nakonec stala Světová série Formule Renault 3.5, která s kalendářem Formule 1 koliduje pouze při Velké ceně Monaka.

"Jsem velice rád, že budu závodit za Tech 1 Racing ve Formuli Renault 3.5 2012," řekl Bianchi. "Tento rok je pro mou kariéru velice důležitý a jakožto pro mladého jezdce je pro mě zásadní mít příležitost závodit v tak vyrovnaných podmínkách.

Budu se snažit ze všech sil, abych týmu pomohl dosáhnout letošních cílů. Rád bych také poděkoval Scuderii Ferrari a týmu Sahara Force India F1, že mi to dovolí."

Bianchi bude týmovým kolegou Estonce Kevina Korjuse, šampiona Eurocupu Formule Renault 2.0 z roku 2010 a vítěze tří závodů v loňské sezóně FR3.5.

Stáj Tech 1 Racing mimo jiné vybojovala týmový titul v roce 2010, kdy v jejích barvách závodili letošní jezdci Toro Rosso Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.