Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus potřebuje více štěstí, říká Räikkönen

Lotus potřebuje více štěstí, říká Räikkönen

V prvních dvou závodech prý tým neukázal skutečný potenciál.

Kimi Räikkönen věří, že to hlavní, co Lotus potřebuje, aby letos konečně uspěl, je pouze více štěstí, neboť současný vůz týmu má prý potenciál na boj o přední příčky.

Letošní Lotus E20 už několikrát naznačil, že je velice silný, různé incidenty však Räikkönenovi a jeho týmovému kolegovi Romainu Grosjeanovi zabránily ukázat, čeho je Lotus skutečně schopen.

Räikkönen je přitom podle svých slov přesvědčen, že vůz potenciál má, tým však potřebuje absolvovat bezproblémový víkend.

"Myslím, že jsme předvedli povzbudivý začátek," řekl Räikkönen. "Občas to bylo frustrující, problémy s šasi v testech, nedorozumění v kvalifikaci v Austrálii a výměna převodovky v Malajsii, ale ukázali jsme, že se dokážeme vypořádat s jakýmkoliv problémem a vrátit se silnější.

Připadá mi to, jako kdybych nikdy nebyl pryč. Tým odvedl skvělou práci a já s ním dobře spolupracuji na tom, abychom si všechno ulehčili. Auto se chová dobře a my rozhodně máme rychlost na to být vpředu, jenom potřebujeme více štěstí."

Räikkönen také poznamenal, že se již v týmu cítí zcela jako doma a atmosféra ve stáji z Enstone mu pomáhá k úspěchu.

"Možná mě lidé vidí jako více uvolněného, což bych řekl, že je díky týmu. Je to odlišná atmosféra od toho, co jsem poznal dřív, každý je velice otevřený a uvolněný, ale zároveň pracuje velice tvrdě a věnuje velkou pozornost detailům.

Já se tu cítím pohodlně, což mi pomáhá soustředit se na závodění. Hádám, že proto si lidé myslí, že jsem jiný člověk, ale já jsem zkrátka stejně soustředěný a motivovaný jako dřív."