Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Räikkönen: "Druhé místo není, co jsme chtěli."

Räikkönen: "Druhé místo není, co jsme chtěli."

Fin doufal, že bude ve Valencii bojovat o vítězství.

Kimi Räikkönen není příliš nadšený ze druhého místa ve Velké ceně Evropy, doufal totiž, že bude schopen bojovat o první letošní vítězství.

Finský závodník v závěru sváděl souboj s Lewisem Hamiltonem, ze kterého nakonec vyšel vítězně, na prvního Fernanda Alonsa už však nestačil.

Lotus byl přitom před závodem hodnocen jako favorit na vítězství, jelikož se jeho jezdcům na podobných okruzích a za podobných povětrnostních podmínek letos dařilo. Jenže zatímco Räikkönenův týmový kolega Romain Grosjean Alonsa před svým odstoupením proháněl, Fin se mu nedokázal přiblížit.

"Dnes jsme nebyli dostatečně rychlí na boj o vítězství," přiznal Räikkönen. "Druhé místo je nakonec dobré, ale ne to, co jsme chtěli."

Räikkönen se po startu z páté pozice tlačil mezi vedoucí jezdce, v první zatáčce ho však přibrzdil Pastor Maldonado, načež se mistr světa z roku 2007 propadl na šesté místo, na němž v úvodních kolech zůstal.

"Měli jsme dobrý start, ale pak mě v první pravotočivé zatáčce zablokoval Maldonado a já kvůli tomu ztratil pár míst, takže jsem byl v té fázi trochu vzadu.

Dobře jsme se z té pozice zase posunuli nahoru a já svedl pár tvrdých bitev s ostatními, někdy jsem předjel já a někdy mě předjeli ostatní."