Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen nevylučuje, že bude letos bojovat o titul

Räikkönen nevylučuje, že bude letos bojovat o titul

Fin nechce předčasně házet flintu do žita.

Kimi Räikkönen se nechal slyšet, že by sám sebe nevylučoval jako možného kandidáta na zisk letošního mistrovského titulu.

Po devíti z letošních dvaceti závodů je Fin na průběžné páté pozici se ztrátou 46 bodů na vedoucího Fernanda Alonsa. A ačkoliv sebe zatím nepočítá jako člena skupiny bojující o celkové vítězství, nevidí důvod, proč by se jím ve druhé polovině ročníku nemohl stát.

"Nemám žádný důvod říct, že to nezkusím," řekl Räikkönen. "Nejsem tu od toho, abych jenom jezdil dokola. Ale nemám tušení, jestli tam nahoře nakonec budeme, nebo ne.

Pokusíme se vytvořit si šanci a zvládnout to co nejlépe. Víme, že se musíme v jistých věcech zlepšit. Stále nejsme stoprocentně spokojení s tím, jak se věci o všech víkendech vyvíjely, ale já bych řekl, že to je, co jsem čekal. Neříkáte si, že bude všechno perfektní.

Ještě je pořád hodně brzo a my jsme stále nahoře. Nemůžete nic vyloučit."

Räikkönen věří, že Lotus může zůstat předním týmem až do konce sezóny.

"Myslím, že celkově jsme byli docela silní všude. Musíme prostě pracovat a zlepšovat se. Pokud uděláme všechno stoprocentně správně, můžeme zlepšovat svůj vůz stejně rychle jako ostatní a pak bychom měli mít šanci."

Mistr světa z roku 2007 je také přesvědčen o tom, že by Lotus měl šanci bojovat o vítězství v uplynulé Velké ceně Velké Británie, kdyby mu lépe vyšel start.

"Bez toho jsem si jistý, že bychom měli rychlost na boj na špičce," řekl Fin, který byl v cíli závodu odmáván na pátém místě, 10 sekund za vítězným Markem Webberem.

"Jenom jsme v minulých dvou závodech z různých důvodů ztratili na startu a když se dostanete do špatné pozice, nemůžete bohužel využít svou rychlost."