Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Belgii budou jezdci moci jet naplno, říká Hembery

V Belgii budou jezdci moci jet naplno, říká Hembery

Pirelli veze do Spa-Franchorchamps své nejtvrdší směsi.

Pirelli je přesvědčeno, že rozhodnutí přivézt na nadcházející Velkou cenu Belgie dvě nejtvrdší směsi ze své nabídky umožní jezdcům v závodě jet naplno.

Řada letošních závodů byla ovlivněna nutností šetřit pneumatiky, jezdci tak nemohli využívat maximálního potenciálu svých vozů, aby nezničili své obutí příliš rychle.

Ředitel oddělení motorsportu u Pirelli Paul Hembery však doufá, že něco podobného nebude platit ve Spa-Francorchamps, přestože tamní okruh vyvíjí na pneumatiky velké nároky.

"Z pohledu pneumatik je to rozhodně jeden z nejnáročnějších okruhů, se kterými se za celý rok setkáváme, to kvůli vysokým rychlostem a extrémním přetížením, která často působí na pneumatiky ve více než jednom rozměru," řekl.

"Výběr tvrdých a středních pneumatik umožní jezdcům tvrdě tlačit od startu do cíle, k čemuž je Spa navrženo."

Vlastnosti letošních pneumatik dopomohly k historickému zápisu, když prvních sedm závodů sezóny vyhrálo sedm různých jezdců. Hembery je přitom přesvědčen, že před druhou polovinou sezóny je situace stále velmi otevřená.

"První polovina sezóny začala nejtěsnějším a nejvyrovnanějším startem, který jsme kdy v historii Formule 1 viděli, takže se těším na to, jak dopadne zbytek roku 2012 a jaké týmy udělaly přes letní přestávku jaké kroky vpřed.

V tuto chvíli je pole tolik vyrovnané, zejména ve svém středu, takže je nemožné něco předpovídat."