Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen chce také v Singapuru vystoupit na podium

Räikkönen chce také v Singapuru vystoupit na podium

Letos se mu to podařilo již šestkrát.

Kimi Räikkönen by v nadcházející Velké ceně Singapuru rád rozšířil počet svých letošních pódiových umístění na sedm. Fin věří, že by mohl Lotus zopakovat svou rychlost z dosud posledního městského okruhu ve Valencii.

Do Singapuru přijede Räikkönen jako třetí muž průběžného pořadí a po zaváhání při Velké ceně Itálie mistr světa z roku 2007 věří, že se v nočním závodě může vrátit zpět do formy.

"Monako pro nás nebylo tak dobré, ale Valencie byl dosud jedním z nejlepších víkendů," řekl. "Samozřejmě, neexistuje důvod, proč by měl být Singapur v porovnání s Valencií jiný. Stejně jako na jakémkoliv městském okruhu je i tady těžké předjíždět, takže být na roštu co nejvýše je jeden z nejdůležitějších základů pro dobrý výsledek.

Samozřejmě, že cílem je opět pódium. Zatím jsme letos dosáhli šesti umístění na stupních vítězů a získali tolik bodů, co nejlepší jezdci v posledních několika závodech. Dokázali jsme z našeho balíčku dostat vše. Doufejme, že si to udržíme i do dalších závodů."


Také šéf týmu Eric Boullier se domnívá, že je pódium reálné.

"Není důvod si myslet, že bude pódium nereálné. Na točitých okruzích jsme letos byli docela konkurenceschopní a Singapur je v mnohém podobný Monaku nebo Valencii. Romain tento typ okruhů miluje a Kimi byl v Singapuru vždy rychlý, i když sám neměl při závodech příliš štěstí. Bude to zajímavý víkend,"
řekl Boullier.