Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Räikkönen už své šanci na zisk titulu nevěří

Räikkönen už své šanci na zisk titulu nevěří

Finova ztráta se tři závody před koncem natáhla na 67 bodů.

Kimi Räikkönen již nevěří, že se mu v letošní sezóně podaří vybojovat mistrovský titul, byť matematicky nadále zůstává kandidátem na celkové vítězství. Vzhledem k pouze sedmému místu ve Velké ceně Indie se však jeho ztráta tři závody před koncem vyšplhala na 67 bodů.

Fin při svém návratu překvapil svou výkonností, když se díky šesti umístěním na stupních vítězů zařadil mezi aspiranty na mistrovský titul, ačkoliv ani jednou nedosáhl na vítězství.

Räikkönen nadále šanci má, jenže při své ztrátě a posledním 75 bodům k dispozici již v celkové vítězství nevěří. Velké zklamání přinesl závod v Indii, kde Fin skončil sedmý, když se nebyl schopen dostat před Felipeho Massu, přestože věřil, že má Lotus na pódium.

"Měli jsme rychlost, ale nebyli jsme na správném místě a když jste za někým, nemůžete toho moc dělat," řekl Räikkönen, který v pondělí oznámil prodloužení své smlouvy do roku 2013.

"Opravdu jsem si myslel, že mám vůz, se kterým budu schopen bojovat o stupně vítězů, jelikož naše časy byly dobré, ale chyba, kterou jsme udělali v sobotu, vzala naše šance.

Myslím, že bitva o jezdecký titul je pro mě víceméně uzavřená, ale snad budeme mít v příštím závodě rychlost na to, abychom byli schopni získat více bodů do šampionátu."

Räikkönen je přesvědčen, že Lotus má potenciál být předním týmem až do konce sezóny, bude-li dobře zvládat kvalifikace.

"Auto je dobré a pokud se nám bude dařit kvalifikovat výše, pak si myslím, že budeme v dobré pozici, abychom z těch následujících několika závodů vytěžili maximum."