Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jean-Éric Vergne je dalším testovacím jezdcem Ferrari

Jean-Éric Vergne je dalším testovacím jezdcem Ferrari

Francouz se z F1 zcela nevytratí.

Jean-Éric Vergne se připojí k testovacímu týmu Scuderie Ferrari. V roce 2015 bude jeho úkolem zdokonalovat vůz prostřednictvím testování na simulátoru v Maranellu.

24letý francouzský pilot má za sebou 3 sezóny ve voze Toro Rosso, kde však musel na konci letošní sezóny uvolnit místo dalším jezdcům z juniorského programu Red Bullu, Maxu Verstappenovi a Carlosu Sainzovi. Vergne nyní obsadí místo po Pedru de la Rossovi, který se na post vývojového jezdce Ferrari dostal před dvěma lety. Podle nového šéfa, Maurizia Arrivabeneho, bude Vergne významnou posilou maranellského týmu.

"Stane se součástí programu zaměřeného na zlepšení v důležitých oblastech, povzbudí a posílí naši již nyní silnou a schopnou skupinu profesionálů," řekl Arrivabene.

Jean-Éric Vergne je přesvědčen, že Ferrari pomůže svými zkušenostmi s jízdou na trati i s testováním ve špičkovém simulátoru Red Bullu.

"Jsem velmi poctěn nabídkou připojit se k rodině Ferrari a stát se součástí nejprestižnějšího týmu celé historie Formule 1," těší se bývalý junior Red Bullu, který se tak v jednom týmu setká s prvním úspěšným jezdcem z líhně výrobce energetických nápojů, Sebastianem Vettelem. "Mám pouze jeden cíl - pomoci Scuderii zpátky doprostřed stupňů vítězů. Mám za sebou dva roky práce v simulátoru špičkového týmu F1 a tři roky závodění za Toro Rosso a věřím, že mé zkušenosti nám pomohou ve snaze vrátit tým na vítěznou cestu."

Jean-Éric Vergne se už s Formulí 1 definitivně loučil a začal si hledat místo v jiné sérii. Nejvíce ho láká IndyCar a už stihl absolvovat i jednu ePrix v elektřinou poháněném monopostu týmu Michaela Andrettiho. Otázkou je, zda kvůli práci pro Ferrari své plány změnil, protože najednou má alespoň malou šanci na postup do závodního týmu Ferrari a Kimimu Räikkönenovi vyprší smlouva již na konci sezóny 2015.