Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Vergne tvrdí, že se může vrátit zpět

Vergne tvrdí, že se může vrátit zpět

Do kterého týmu, prozradit nechce

Jean-Éric Vergne prohlašuje, že má nabídku na návrat do F1. Letošní vítěz šampionátu formule E a třídy LMP2 ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mansu je dle vlastních slov v kontaktu s jedním z týmů. Se kterým, prozradit pochopitelně nechce.

Je docela legrační, jak se časy mění. Když mě v roce 2014 vyhodili z Toro Rosso, neštěkl by po mně pes,“ svěřil se webu Crash.net. „Trošku jsem pozměnil mentální přípravu a přístup k závodění a hned se to projevilo. Ve výsledcích a hlavně v tom, že se o mně zase hovoří.

Pokud Vergne jen nefantazíruje, připadaly by v úvahu tři eventuality. Pomsta bývá sladká, ale že by Helmut Marko přišel ke křížku a vzal ho zpět? Pak bude volno u Williamsu, jenže Francouz těžko s sebou přinese očekávaný ranec peněz. Ještě je tu Haas, ale u něj vůbec není jasné, zda hodlá sestavu měnit. A pokud ano, sáhne nejspíše po někom z juniorky Ferrari.

Vergne už v minulosti párkrát udělal z komára velblouda a možná jeden nezávazný rozhovor nebo telefonát prezentuje div ne za nabídku smlouvy. O tom, že si ponechává otevřená zadní vrátka, svědčí i toto jeho přiznání: „Bylo by vzrušující, moci přijmout novou výzvu. Teď jsem konečně připraven, abych ve F1 odváděl dobrou práci. Ale budu šťastný, i když budu pokračovat ve formuli E nebo ve WEC.