Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vergne s dobrou šancí na místo u Haas F1

Vergne s dobrou šancí na místo u Haas F1

Francouz může pomoct americkému týmu.

Jean-Eric Vergne tři roky závodil za Toro Rosso a doufal, že se dostane do "áčkovýho" týmu Red Bullu. Tam se však nejprve dostal Daniel Ricciardo a o rok později Daniil Kvjat a po najmutí nováčků Carlose Sainze a Maxe Verstappena už pro něj nezbylo místo ani v Toro Rosso. Vergne proto odešel do nové Formule E, kde závodil za tým Andretti a v nové sezoně ho uvidíme v barvách týmu Virgin Racing. Zároveň je ale také vývojovým jezdcem Ferrari a to mu spolu s jeho zkušenostmi dává dobrou šanci na návrat do F1 s týmem Haas, který bude od Ferrari odebírat pohonné jednotky, převodovky a další části vozu.

"Jsme tři (jezdci) a máme zájem o dvě sedačky," řekl Vergne během rozhovoru pro motorsport na adresu své šance na návrat na starty velkých cen.

"Řekněme, že existuje poměrně dobrá šance dostat se do Haasu, ale ještě je příliš brzy mluvit o tom, jak to ovlivní můj program ve Formuli E. Pokud bych jezdil v F1, byly by tu dvě kolize (Grand Prix v Melbourne s ePrix v Long Beach a pravděpodobně GP Bahrajnu s ePrix v Paříži), ale to teď nemá smysl řešit. Doufám, že se to bude dát vyřešit, to by bylo super, ale teď se soustředím na Formuli E a moji práci ve Ferrari. Ta mi samozřejmě také může pomoci do Haasu."

Gene Haas však motorsportu řekl, že na seznamu má nejméně 5 jezdců. Dalším by mohl být Esteban Gutiérrez, náhradní pilot Ferrari. Hovoří se také o Nicu Hülkenbergovi, který by však asi raději zůstal ve Force India.