Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Andretti by v americkém týmu rád viděl Vergneho

Andretti by v americkém týmu rád viděl Vergneho

Definitivní rozhodnutí by mělo přijít v září.

Mario Andretti očekává, že vstup týmu Gene Haase do F1 zvýší zájem Američanů o Formuli 1. Po fiasku na Indianapolisu v roce 2005 se v USA konaly ještě dvě velké ceny, ale pak přišla čtyřletá přestávka. Teprve v roce 2012 se Formule 1 dokázala vrátit díky texaskému okruhu Circuit of the Americas, opět se objevila na americkém radaru, ale k opravdovému návratu do srdcí amerických fanoušků jí pořád něco chybí. Ideální by bylo, kdyby se objevil americký jezdec schopný získat místo ve špičkovém týmu, ale podle Andrettiho bude obrovským úspěchem i vstup amerického týmu.

"Je vzrušující sledovat aktivitu z této strany. Vědí, že se mají co učit a velmi důležití budou talentovaní lidé v jejich týmu - inženýři i jezdci. Oni mohou posunout tým vpřed," řekl americký mistr světa z roku 1978. "Očekávám, že to bude mít obrovský vliv na zájem fanoušků, TV sledovanost a další věci."

Andretti Haasovi doporučuje, aby jedním z jeho jezdců byl Jean-Éric Vergne, bývalý jezdec Toro Rosso v současnosti testující pro Ferrari. Po vyhazovu z juniorského týmu Red Bullu směřovaly Francouzovy kroky do Formule E, kde jezdil za Andretti Autosport, tým Mariova syna Michaela Andrettiho.

"Jean-Éric je nepochybně obrovský a neprávem přehlížený talent. Má zkušenosti z F1 a v Toro Rosso párkrát ukázal své schopnosti, takže podle mě by byl logickou volbou. Když se teď podíváme na nabídku volných jezdců, nemyslím, že najdeme někoho lepšího než Jean-Éric."

Šéf týmu Haas F1 oznámil, jezdeckou otázku že by chtěl mít uzavřenou do konce září.