Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Manoru se podařilo nastartovat

Manoru se podařilo nastartovat

Jezdci se už těší na první kilometry.

Z padoku Velké ceny Malajsie přišla pozitivní zpráva - Manor dokázal nastartovat motor Ferrari nainstalovaný do upravené verze jeho loňského vozu.

Monopost v poslední chvíli zachráněného Manoru jsme měli vidět poprvé v akci již před dvěma týdny během VC Austrálie. Nejmenší stáji F1 se však na první pokus nepodařilo ani nastartovat a kvůli problémům se softwarem zůstaly oba jeho vozy v garáži. Dnešní nastartování dává dobrou naději, že se stáj zítra zúčastní již prvního tréninku.

Will Stevens řekl, že tým je tentokrát připraven mnohem lépe než před otevíracím závodem sezóny.

"Když jsme se vybrali do Melbourne, věděli jsme, že budeme muset zdolávat překážky krok za krokem. Každý člen týmu ze sebe vydal všechno, aby nás dostal na trať a toto úsilí pokračovalo i během uplynulých dvou týdnů. V F1 se mohou dát věci do pohybu mimořádně rychle, proto jsme sem přišli v mnohem lepší pozici než do Austrálie. Víkend v Melbourne byl jednoznačně zklamáním. Nejen pro mě, ale pro celý tým. Ale teď jsme zpátky a toužíme se zapojit do dění na trati.

Jak jsem řekl, jsme v mnohem lepší pozici než v Melbourne a hlavním cílem je dodržet plán a dostat se na trať. Pak zjistíme, jak na tom jsme (v porovnání s ostatními). Z tohoto úhlu pohledu nemáme žádná očekávání. Půjdeme na to zlehka a nakonec budeme vědět, jak na tom jsme."

Dostat vozy na trať a absolvovat alespoň pár kol je první výzva, ale na Stevense i Roberta Merhiho čeká ještě jeden důležitý úkol. Musí splnit 107% kvalifikační limit, nebo se mu alespoň přiblížit, jinak jim stevardi nedovolí odstartovat do závodu.