Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Manor má radost, dokázal se kvalifikovat

Manor má radost, dokázal se kvalifikovat

Zítra se jeho jezdci právem postaví na start závodu.

Piloti Manoru skončili v kvalifikaci beznadějně poslední, s téměř třísekundovou ztrátou na trápící se McLaren, ale přesto mají důvod k oslavě. Oba se kvalifikovali do závodu!

V Malajsii se do 107 procent nejrychlejšího času první části kvalifikace nevešel ani jeden z vozů Manoru a piloti museli počkat na udělení výjimky, zítra však budou právoplatnou součástí startovního pole. Roberto Merhi dosáhl čas 1:42.842s a Will Stevens byl ještě o osm desetin sekundy rychlejší. Na kvalifikování do Velké ceny Číny by jim přitom stačil i čas 1:44.327 sekundy.

"Dnešní kvalifikaci vnímáme jako další velký krok vpřed. Will a Roberto dosáhli časy, kterými splnili pravidlo "107 procent" a přiblížili se našemu pravému cíli," řekl šéf týmu, John Booth.

"Jako bonus jsme si užili bezproblémové tréninky, díky čemuž se mohly pohnout práce na nastavení vozů a extrahování výkonu, což se projevilo na naší celkové rychlosti. Oba jezdci odvedli excelentní práci a dokázali zatlačit i přesto, že jsou stále v procesu učení. Už se těšíme, až je zítra uvidíme závodit."

V Austrálii se Manoru nepodařilo nastartovat ani jeden z vozů a v Malajsii si tým nedokázal poradit s poruchou ve voze Willa Stevense, pro kterého tedy bude VC Číny prvním závodem sezóny.

"Máme před sebou dlouhou cestu, ale nelze nevidět progres dosažený během uplynulých tří týdnů. Bezproblémové tréninky nám opravdu velmi pomohly při hledání rytmu a umožnily nám najít správné nastavení," řekl 23letý Stevens.